Šampion čiji je naredni cilj izboriti opstanak u ligi

Claudio Ranieri maksimalno realan

Šampion čiji je naredni cilj izboriti opstanak u ligi

Italijanski stručnjak na klupi Leicester Cityja Claudio Ranieri govorio je na press konferenciji uoči početka nove sezone u Premier ligi.

Kako je istakao, Ranierijev cilj u novoj sezoni je opstanak u ligi, tačnije osvajanje 40 bodova kojim bi se to najvjerovatnije osiguralo. Za jednog aktuelnog šampiona, ambicije su najniže moguće, ali Italijan je samo realan...

"Prošle sezone smo napravili senzaciju, ali to je prošlost. Vrijeme je da okrenemo novu stranicu i sada krećemo od nule. Ostat će upamćeno da smo bili šampioni, osjećaj je bio lijep i fantastičan ali to je vjerovatno nešto neponovljivo", rekao je Ranieri, te nastavio:

"Na početku prošle sezone, koeficijent na naše osvajanje titule bio je 5.000. Mislim da ove treba biti 6.000".

"Naš primarni cilj je osvajanje 40 bodova, jer bi se s tim bodovima spasili od ispadanja, a to je najvažnije. Sve preko je bonus. Bilo bi dobro završiti među prvih deset i izboriti kvalifikacije za Evropsku ligu. Igrat ćemo u pet takmičenja sljedeće sezone, pa ćemo ići korak po korak".

Ranieri je istakao i da će učešće u Ligi prvaka biti veliki izazov i iskustvo, te da će raditi na tome da svoje fudbalere psihički pripremi za to.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester će do početka nove sezone odigrati dosta prijateljskih utakmica, a sastat će se sa Celticom, PSG-om, Barcelonom... Sedmog augusta je na rasporedu i meč Communiti Shielda protiv Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi