Samuel Eto'o osuđen na propast: Sve je priznao, ali tvrdi da je za sve kriv njegov "drugi otac"

Zatvorska kazna

Samuel Eto'o osuđen na propast: Sve je priznao, ali tvrdi da je za sve kriv njegov "drugi otac"

Edmir Škorić

Nekada sjajni kamerunski napadač Samuel Eto'o i njegov agent Jose Maria Mesalles osuđeni su u Španiji zbog neplaćanja poreza.

Kamerunski bivši reprezentativac koji je igrao za velike klubove poput Real Madrida i Barcelone osuđen je na španskom sudu na 22 mjeseca zatvora, a naloženo mu je i plaćanje novčane kazne od 1,8 miliona eura.

Njegov agent je pak osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 905.000 eura. Njih dvojica su kažnjeni zbog neplaćenog poreza u iznosu od oko četiri miliona eura u periodu od 2006. do 2009. godine.

Eto'o i Mesalles priznali su krivnju i prihvatili kaznu. Zbog toga i činjenice da obojica prethodno nisu kažnjavani, izvršenje kazne je obustavljeno. Bivši kamerunski nogometaš, međutim, za sve je okrivio svog agenta kojeg je nazvao "drugim ocem".

"Svjestan sam činjenica i platit ću, ali neka se zna da sam tada bio skoro dijete i uvijek sam radio ono što je otac tražio od mene", rekao je igrač.

Slučaj će biti nastavljen jer je Eto'o podnio tužbu protiv svog agenta zbog navodne porezne prijevare i pronevjere upravljanja njegovom imovinom.

Kamerunac je jedan od najvećih afričkih nogometaša svih vremena. U nacionalnim bojama odigrao je 118 utakmica i postigao 56 golova. Bivši napadač je s reprezentacijom osvojio Olimpijsko prvenstvo u Sydneyu 2000. godine i dva puta (2000. i 2002.) osvojio Afrički kup nacija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Može se također pohvaliti da je tri puta osvajao Ligu prvaka, dva puta s Barcelonom i jednom s Interom, a karijeru je okončao 2019. godine.

Od decembra prošle godine obnaša funkciju predsjednika Kamerunskog nogometnog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi