Svima osmijeh, a njemu suze: Jedini igrač u čijem je zagraljaju zaplakao veliki Ronaldinho

Dirljiv susret

Svima osmijeh, a njemu suze: Jedini igrač u čijem je zagraljaju zaplakao veliki Ronaldinho

A. Čaušević

Ronaldinho je jedan od najboljih fudbalera svih vremena i čovjek zbog kojeg mnogi danas prate fudbal ili navijaju za Barcelonu. 

Ronaldinho je već neko vrijeme u fudbalskoj penziji. Prošle godine je imao i određenih problema sa zakonom zbog krivotvorenog pasošao. Nekoliko mjeseci je bio u zatvoru, ali ta noćna mora je iza njega.

Gdje se god pojavi legendarni Brazilac privlaći ogromnu pažnju te svakom poznatom ili nepoznatom podari svoj prepoznatljivi osmijeh kojeg nije skidao s licam tokom fudbalskih dana.

Proteklih sedmica PSG je angažovao Ronaldinha kao svog ambasadora jer je bivši osvajač Zlatne lopte svojevremeno igrao i na Parku Prinčeva. Na Nou Campu to nisu baš najbolje primili, ali su na kraju prihvatili realnost.

Brazilski superstar je za vikend boravio u Kataru gdje se susreo sa još jednim velikanom svjetskom fudbala i bivšim saigračem s kojim je bio na krovu svijeta dok je igrao u Barceloni.

U pitanju je Samuel Eto'o. Susret dvojice fudbalskih velemajstora je bio i više nego dirljiv, govore to i Ronaldinhove suze kojeg su u tim trenucima evidentno savladale emocije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njih dvojica su svlačionicu u Barceloni dijelili od 2004. do 2008. godine. Tada su činili najopasniji tandem u svijetu fudbala zajedno sa Henrikom Larssonom. Fudbalski putevi su odveli do Milana.

U Milanu su igrali jedan protiv drugog nekoliko Derbyja della Madonnina. Brazilac u dresu Rossonera, a Kamerunac kao član Nerazzurra. I tada nije manjkalo emotivnih pozdrava.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mehinaldo
Dva strasna igraca uvijek bili legende ne kao ove sad razmazene zvijezdice debili nafurani To su bili igraci
7 0
Edis_91
Oooo kakva su to bila dva fudbalska genija.......možda griješim ali tad se igro najljepši fudbal
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi