Dvije godine odbijao odlazak iz Barcelone, pa danas konačno otišao iz kluba

Umtiti ide u Lecce

Dvije godine odbijao odlazak iz Barcelone, pa danas konačno otišao iz kluba · Zvanično

Endin Čaušević

Francuski defanzivac Samuel Umtiti konačno je napustio Barcelonu.

Katalonski klub već nekoliko godina pokušava da se riješi Umtitija koji se ne nalazi u planovima trenera, ali problem je bio što je Francuz uporno odbijao opciju da napusti Camp Nou.

Umtiti je bio jedan od najplaćenijih igrača u ekipi i zbog novca nije htio da ide. No, to se promijenilo kada je početkom godina pristao na značajno smanjenje plate.

Zbog toga više nema prepreke da napusti Barcu i konačno je oduševio čelnike i trenera katalonskog kluba odlukom da spakuje kofere i napusti ovaj klub.

Barcelona je zvanično potvrdila da Umtiti odlazi iz kluba i da će narednu sezonu provesti u Seriji A na posudbi u Lecceu.

Lecce je dogovorio s Barcom posudbu do kraja sezone i imat će opciju da otkupi ugovor ovog defanzivca ukoliko opravda očekivanja.

Francuz će danas put Italije gdje će odraditi ljekarske preglede, a nakon toga će biti zvanično predstavljen kao novo pojačanje Leccea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti se nije naigrao previše prethodne dvije sezone jer je imao problema s povredom koljena, ali i kada je bio zdrav nije bio u planovima Xavija Hernandeza i konačno je shvatio da je za njega najbolje da napusti klub.

No, Umtiti ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godine i postoji mogućnost da se na ljeto vrati u klub ukoliko Lecce odbije da otkupi njegov ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi