Aubameyangova reakcija najbolje pokazuje da je sinoć odigrao posljednji meč za Barcelonu

Vjerovatno odlazi u Chelsea

Aubameyangova reakcija najbolje pokazuje da je sinoć odigrao posljednji meč za Barcelonu

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone odigrali su sinoć na svom terenu humanitarni meč protiv Manchester Cityja.

Ovaj meč je bio u čast nekadašnjeg golmana i trenera katalonskog kluba Juana Carlosa Unzuea, ali i svih osoba koji se bore protiv opake bolesti amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

Camp Nou sinoć je bio pun, a svi prihodi od ulaznica idu za osobe koje se bore protiv ALS-a.

No, iako je meč bio revijalnog karaktera navijači su mogli da uživaju u sjajnoj utakmici Barcelone i Manchester Cityja na kojoj su vidjeli čak šest golova, a rezultat je na kraju bio 3:3.

Od prve minute sinoć je igrao i Pierre-Emerick Aubameyang za kojeg mnogi smatraju da je to za njega bio oproštajni meč u dresu katalonskog kluba. Auba je uspio zabiti i pogodak na ovoj utakmici kada je poravnao na 1:1 sredinom prvog dijela.

Oglasi

Već neko vrijeme špekuliše se da će Aubameyang karijeru nastaviti u dresu Chelseaja i da je samo pitanje dana kada će ovaj transfer biti ozvaničen. Barca će zaraditi oko 30 miliona eura što je odličan posao s obzirom da je Auba došao besplatno prije pola godine.

Zbog toga mu je Xavi dao šansu od prve minute jer smatra da je Aubameyang zaslužio oproštaj od navijača koji je i dobio. Gabonac je izašao s terena u drugom poluvremenu i dobio je veliki aplauz s tribina.

Također, i po njegovoj reakciji jasno se moglo zaključiti da se oprostio od navijača i da je najvjerovatnije odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Barcelone gdje je za kratko vrijeme uspio da ostavi veliki trag.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od dolaska iz Arsenala ovaj iskusni 33-godišnji napadač za Barcelonu je upisao 24 utakmice i zabio je 13 golova i dodao jednu asistenciju.

Nakon dolaska Roberta Lewandowskog izgubio je mjesto u startnoj postavi zbog čega je donio odluku da je najbolje da napusti klub i prihvati ponudu Chelseaja s kojim bi trebao potpisati ugovor u narednim danima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi