Odbio raskid ugovora s Barcelonom, pa se sada predomislio i obradovao klub

Umtiti spreman za odlazak

Odbio raskid ugovora s Barcelonom, pa se sada predomislio i obradovao klub

E. Čaušević

Samuel Umtiti i Miralem Pjanić prije nekoliko dana našli su se u centru pažnje nakon što je objavljeno da im je Barcelona ponudila sporazumni raskid saradnje.

Kao što je već poznato katalonski klub nalazi se u finansijskim problemima koje moraju riješiti veoma brzo kako bi mogli registrovati nove fudbalere, ali i što je najvažnije produžiti ugovor Lionelu Messiju.

Messi je trenutno slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Barcelonom, a problem je što je trenutno preopterećen budžet za plate u katalonskom klubu i time se krše pravila La Lige.

Barcelona zbog toga želi što prije da se riješi nekoliko fudbalera, a s ostalima će pokušati postići dogovor oko smanjenja plata.

Igrače koje je Ronald Koeman otpisao klub želi čak da pusti besplatno, a prvo su Umtitiju i Pjaniću ponudili raskid saradnje. No, oni su bili razočarani takvim tretmanom od strane kluba i obojica su odbila ovu ponudu.

Umtiti je poručio da je njegov cilj da ispoštuje ugovor do kraja, a on traje još dvije godine. Međutim, u Barceloni nema status kao nekada i pao je u drugi plan.

No, kako danas piše katalonski Sport čini se da je Umtiti konačno shvatio da u Barceloni više nema mjesta za njega. On je htio da se bori za mjesto u ekipi, ali čini se da je to nemoguće jer Koeman više ne računa na njega.

Navodno, Umtiti je sada promijenio ploču i poručio je svojim agentima da mu pronađu novi klub jer je očito da u Barceloni neće igrati ukoliko ostane ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti ima godišnju platu od oko osam miliona eura, kao i Pjanić, te bi njihovi odlasci itekako poboljšali stanje u klubu. Francuz je očito shvatio da je najbolje da ide ukoliko želi da igra, a da li će dobiti raskid ugovora ili će ga klub prodati ostaje nam da vidimo.

Ovaj 27-godišnji defanzivac u Barcelonu je stigao na ljeto 2016. godine iz Lyona za 25 miliona eura. Imao je dvije odlične sezone, a onda su krenuli veliki problemi s povredama koljena zbog kojih ni danas nije 100% spreman za igru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Toliko o ljubavi Lessijevoj prema barceloni,koliko para toliko i muzike. Da je pravi igrac potpisao bi i cekao pare da skupe a ovako moraju pare skupit da bi potpisao. Isto u Mtel Premier Ligi da igra
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije