Niko ga ne voli, ali on je tvrdoglav i ne želi da ide

Samuel Umtiti ne želi mijenjati tim

Niko ga ne voli, ali on je tvrdoglav i ne želi da ide

E. Škorić

Bivši francuski reprezentativac Samuel Umtiti jednostavno ne popušta i ne želi da ode iz Barcelone.

U Kataloniji ni trener Ronald Koeman, ni uprava, ni navijači ne žele Umtitijev ostanak. Otpisali su ga, no on ima ugovor s Barcelonom, kao i Miralem Pjanić, pa ne želi da ide.

Dobio je ponudu od portugalske Benfice u visini od 10 miliona eura, što bi Barca objeručke prihvatila kako bi se riješila Francuza i skinula sa svoje grače njegove plate, ali on je odbio tu mogućnost.

Odlučan je da ostane u timu i da pomogne Koemanovoj ekipi da ostvari svoje ciljeve, a Barcelona već sutra navečer protiv Real Sociedada igra prvi meč.

Umtiti je protiv Juventusa nedavno dobio žestoke zvižduke navijača jer ne želi da ode, te ne prihvaća smanjenje plate, a katalonski navijači ističu ga kao jednog od glavnih krivaca za odlazak Lionela Messija.

Messi je otišao u PSG nakon što Barcelona nije mogla registrovati Argentinca zbog prevelikih dugova i napuhanog proračuna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti i Pjanić su odavno otpisani iz Barcelone, ali i dalje su članovi tog kluba. Za razliku od Umtitija, Pjanić je spreman da ide i čeka realizaciju transfera u Juventus, klub u kojem je igrao do prošlog ljeta i prelaska u redove španske ekipe.

Bit će zanimljivo vidjeti šta će se događati s Umtitijem i hoće li biti registrovan za novu sezonu ili će u međuvremenu Barca uspjeti da ga se riješi i da ga proda ili ustupi nekom od timova. Postoje francuski timovi koji ga žele, ali on je uporno tvrdoglav i gleda samo pravo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Šljamovi jedni čovjek je bio ponajbolji stoper a šteta što je imao povreda ovako se ne odnosi prema igraču koji je bio itekako zaslužan za veliki broj titula koji propaliteti ste postali....
14 0
dinass
Ja bi ih namjerno teroriso zato sto su ****ad,sve bi naplacivo i nikakva umanjenja pa zvizvide materama svojim.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi