Samuel Umtiti pokazuje da mu ništa nije važnije od novca

Fudbaler Barcelone

Samuel Umtiti pokazuje da mu ništa nije važnije od novca

Eldar Ganibegović

Barcelona se očito neće tako lako riješiti Samuela Umtitija.

Francuski defanzivac na Nou Camp stigao je još u ljeto 2016. godine iz Lyona za 25 miliona eura i do sada je odigrao 133 utakmice za katalonski klub na kojima je postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Ipak, odavno je izgubio mjesto startera, a ni s klupe čak ne dobija tako često šansu, pa je ove sezone odigrao tek 90 minuta protiv Osasune u španskoj Primeri i to mu je jedini nastup u sezoni.

I pored toga, čini se da 28-godišnjaku ne pada na pamet da digne sidro i ode iz kluba u kojem godišnje zarađuje oko 11 miliona eura, odnosno oko 30.000 eura dnevno.

Prvak svijeta s Francuskom iz 2018. je te godine prema procjeni Transfermarkta vrijedio 70 miliona eura, dok trenutno vrijedi 68 miliona eura manje, ali to za njega ne predstavlja nikakav problem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Redovno odbija ponude koje za njega dolaze, sjedi na klupi i uživa u novcu koji ima u Barceloni.

Podsjetimo, Umtitija ugovor s Barcelnom veže do ljeta 2023. godine i tada bi najkasnije trebalo da napusti Kataloniju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
Bravo kralju tako i treba.
5 3
Klicko
Najjači igrač pored bejla,hazarda i kitunja.Ljudi jedva da se oznoje i to ako se oznoje oznoje se na treningu.A zarađuju cifre ogromne.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi