Miralem Pjanić šokirao Xavija
Foto - Instagram

Trener Barcelone iznenađen onim što je vidio

Miralem Pjanić šokirao Xavija

Midhat Šljivak

Iskusni veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (32) još uvijek ne zna svoju sudbinu u Barceloni.

Iako su prethodnih dana španski mediji objavili kako je trener katalonskog kluba Xavi Hernandez već odlučio kako će Pjanić biti jedan od igrača koji će otići, to još uvijek nije slučaj.

Pjanić je legendarnog Xavija iznenadio formom i nastupima u pripremnim utakmicama. Prezadovoljan je radom bh. fudbalera i neće biti nikakvo iznenađenje ako mu na kraju ipak pruži šansu u novoj sezoni.

Konačna odluka bit će donijeta u narednim danima. List blizak Barceloni Mundo Deportivo u današnjem izdanju tvrdi da odluka još nije donesena i da bez problema se može uklopiti u ekonomsku strukturu jer je već ranije pristao na čak 60 procenata manju platu.

"Xavi i njegov tim su veoma iznenađeni Pjanićevim tehničkim i taktičkim sposobnostima. Ipak, želi testirati njegovu fizičku stranu igre prije nego što donese konačnu odluku o njegovoj budućnosti", piše Mundo Deportivo i nastavlja:

"Bit će mu saopšteno da neće biti starter već zamjena za Sergija Busquetsa. Ako prihvati takvu ulogu, ostat će u klubu. Mjesto je za sada zaslužio", navodi ugledni katalonski list.

Oglasi

Pjanić će se tako u narednim danima pokušati izboriti za ostanak u klubu. Xavi bi konačnu odluku mogao donijeti do kraja sedmice i vidjet ćemo šta će trener tima s Camp Noua odlučiti.

Poznata su imena klubova koji žele Pjanića, najveća ponuda stigla je iz Saudijske Arabije

Katalonski list Sport navodi kako postoji i mala mogućnost da 32-godišnji veznjak ostane u Barceloni. To mu je želja, ali morat će da se odrekne velike plate na što je bh. fudbaler spreman napraviti.

"Miralem Pjanić ima ponude drugih klubova, ali njemu je prioritet ostanak u Barceloni. Za to bi morao znatno smanjiti platu. Xavi će svoju odluku saopštiti tokom sedmice", piše Sport.

Oglasi

Također, ovaj list navodi kako bh. fudbaler ima nekoliko atraktivnih ponuda na stolu.

"Juventus, Napoli i Lazio su zainteresovani da ga dovedu na posudbu. Isto tako, Pjanić ima veliku ponudu iz Saudijske Arabije".

Treba istaći da je Juventusu dovođenje Pjanića opcija broj dva. Po njega će krenuti ako ne uspiju završiti transfer Leandra Paredesa iz PSG-a.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ekipa iz Saudijske Arabije koja želi bh. fudbalera je Al Nassr. Cifra koju mu nude je osam miliona dolara na godišnjem nivou.

Postoje dakle šanse za ostanak Pjanića u Barceloni. Sve će biti poznato tokom ove sedmice i konačno će sve dileme biti riješene.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Pa hajde sto slomiste sa Pjanicem, ali sto bas svaku objavu iskopirate dio iz prethodnog teksta? Izludicemo vise od neprofesionalnosti i nemogucnosti da napisete 5-6 novih recenica.
6 0
DadiG
Ima li iko preporučiti neki naš sportski portal da ne čitam više ovo smeće?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije