Samuel Umtiti opet povrijeđen

Francuz gotovo sigurno otpisan za naredni meč Barcelone

Samuel Umtiti opet povrijeđen

Samuel Umtiti je mogao i trebao do sada biti jedan od najboljih svjetskih štopera, ali već više od dvije godine muku muči s povredama.

26-godišnji Francuz nikako da se riješi problema, a njegove povrede zadaju konstantne muke i Barceloni, koja ga zbog svega navodno i pokušava riješiti.

Barcelona je danas izdala novo saopštenje u kojem je potvrdila da je Umtiti ponovo povrijedio koljeno.

Tačnije, Umtiti osjeća nelagodu u lijevom koljenu i sada mu slijedi medicinski tretman.

To znači da Umtiti gotovo sigurno neće biti na raspolaganju trener Setienu za naredni meč La Lige, protiv Villarrreala u nedjelju. Za sada nije poznato koliko bi mogao trajati njegov oporavak.

A čak i da je Umtiti spreman, pitanje je da li bi ga Setien uvrstio u tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Umtiti je bio zdrav od nastavka sezone, ali se samo u jednom od pet mečeva našao u starnoj postavi Barcelone.

Umtitijeve probleme sa koljenom su doktori Barcelone prvi put primijetili još u maju 2018. godine i oni od tada ne prestaju. U međuvremenu je imao i poprilično ozbiljne povrede stopala i lista.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi