Umtiti zaplakao na sastanku sa Laportom: Predsjednik je potom odlučio reagovati kod Koemana
Foto - EPA

Francuz se izborio za novu šansu

Umtiti zaplakao na sastanku sa Laportom: Predsjednik je potom odlučio reagovati kod Koemana

M. Šljivak

Francuski fudbaler Samuel Umtiti (27) dobit će novu šansu kod Ronalda Koemana u Barceloni.

Iako je 27-godišnji defanzivac bio jedan od fudbalera koje je Koeman otpisao, on se na kraju uspio izboriti za novu priliku u klubu.

Umtiti je zatražio sastanak sa rukovodstvom kluba. Prisutni su bili predsjednik Joan Laporta, Rafa Yuste i Mateu Alemany i govorilo se o budućnosti ovog fudbalera.

Francuski fudbaler bio je posve iskren na ovom sastanku. Istakao je kako ljekari kluba nisu nikad bili jasni oko njegove povrede koja ga je prethodnih godina često udaljavala sa terena. Međutim, Umtiti je uspio van kluba da nađe pravi tretman. Sada se osjeća jako dobro i spreman je da pomogne klubu.

Rukovodstvo katalonskog kluba pažljivo je saslušalo Umtitija. Nakon objašnjenja, piše Mundo Deportivo, odlučili su da Umtiti dobije još jednu šansu.

Oglasi

Laporta mu je saopštio kako mu vjeruje svaku riječ koju je rekao i da smatra kako zaslužuje novu šansu u timu.

Te riječi je defanzivac Barcelone podnio veoma emotivno. Počeo je da plače, a predsjednik Barcelone mu je pružio zagrljaj utjehe.

Mundo Deportivo također navodi kako je Laporta obećao da će razgovarati sa trenerom Koemanom kojem će prenijeti utiske i zatražit će da Umtiti bude standardan član ekipe. Francuz trenira jako dobro u proteklom periodu i vidjet ćemo koliko će trener Barcelone ove sezone koristiti njegove usluge.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Samuel Umtiti je u Barcelonu stigao 2016. godine iz Lyona. Dvije sezone je bio standardan član prvog tima, a zatim su uslijedile povrede zbog kojih je u protekle tri sezone odigrao samo 49 utakmica.

Ukupno je za Barcu Umtiti odigrao 132 utakmice i postigao je dva pogotka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...placipi*ka.
0 8
Maestro
Po kvalitetu i zaslužuje da bude u bilo kojem timu standardan nemogu da vjerujem da Lenglet ima status prvotimaca a ovaj da nema mjesta u sastavu koja propast od trenera je ovaj žuti
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi