Koeman saznao uslove za novi ugovor u Barceloni: Još je samo ostalo da mu biraju početni sastav
Foto - EPA

Nizozemac nema previše izbora

Koeman saznao uslove za novi ugovor u Barceloni: Još je samo ostalo da mu biraju početni sastav

Midhat Šljivak

Ronald Koeman mogao bi i naredne sezone ostati na klupi Barcelone.

Nizozemski stručnjak dobio je povjerenje rukovodstva katalonskog kluba za ovu sezonu, a već se uveliko priča o to me da bi on mogao produžiti saradnju sa klubom.

Koeman je od čelnika Barce dobio uslove pod kojima će dobiti novi ugovor i oni djeluju gotovo nevjerovatno.

Među uslovima za produžetak saradnje nisu dovoljni samo dobri rezultati tima pod njegovim vodstvom već povratak otpisanih igrača na koje Koeman nije računao te razvoj mladih fudbalera.

Koeman je otpisao Samuela Umtitija i Riquija Puiga. Rukovodstvo kluba zatražilo je od trenera da ih vrati u ekipu. On je to bez pogovora učinio i računat će na njihove usluge u ostatku sezone.

Oglasi

Također, čelnici kluba su od nizozemskog stručnjaka tražili da igra u sistemu 4-3-3. Klub želi da tim igra atraktivan fudbal sa bitnim učinkom igrača iz akademije.

U početnim utakmicama sezone ekipa ne blista, iako su u tri meča ostvarili dvije pobjede, ali mladi igrači su dobili šansu za igru (Gavi, Nico Gonzalez).

Koeman je očigledno spreman prihvatiti apsolutno sve što rukovodstvo od njega traži samo da bi ostao na klupi Barcelone. Neće biti nikakvo čudo da prihvati sugestije o tome kojih 11 fudbalera će mu počinjati utakmice. Sve ostalo je već prihvatio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nizozemac nije imao previše trenerskih uspjeha tokom karijere. Trofej Kupa Kralja iz prošle sezone mu je prvi nakon 12 godina i trofeja Johana Cruyffa sa AZ Alkmaarom. Ranije je osvajao prvenstvo Nizozemske sa Ajaxom i PSV-om, te Kup Kralja sa Valencijom 2007. godine.

Ronald Koeman je Barcelonu vodio u ukupno 57 utakmica. Dobio ih je 36, 10 ih je odigrao neriješeno, a 11 izgubio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ljigavac!!! Nek im se naguzi zaslužio je i to!!!!
11 1
Koeman je vinska fleka na kragni Barcelone. Sramota koja se ne moze oprat, obraz koji se ne moze osvjetlat. Od svjetske sile Barce, napravio je tim koji se jedva moze nazvat osrednji. Trenerski laik kakvo nema u Evropi!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi