San Siro dobija novog vlasnika?

Grad je spreman prodati ga

San Siro dobija novog vlasnika?

Gradonačelnik Milana Beppe Sala izjavio je za italijanske medije kako je gradska vlast voljna prodati San Siro za 'pravu' cijenu.

Jedan od najprepoznatljivijih stadiona na svijetu već godinama je u vlasništvu gradske uprave, a imajući u vidu da njegovi stanari Milan i Inter namjeravaju graditi vlastiti, Sala je ponudio rješenje.

On je, naime, ponudio Milanu i Interu da otkupe stadion i u privatnoj režiji rekonstruiraju ga.

"Trenutno su na stolu dvije mogućnosti, da se renovira San Siro ili sagradi novi stadion u naselju Sesto San Giovanniju. Dodao bih i treću, spremni smo prodati stadion", kaže Sala, pa dodaje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To su klubovi u privatnom vlasništvu koji bi prema svojim interesima mogli učiniti učiniti takvo nešto. Vijeće ne želi da zaradi novac, voljni smo pustiti treću stranu da napravi procjenu vrijednost. Mislim da je cijena oko 70 miliona eura."

San Siro je najveći stadion u Italiji, kapaciteta 80 hiljada mjesta, a nosi i naziv Giuseppe Meazza po legendi Intera koja je igrala i za Milan.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi