Liverpoolu i Kloppu je stiglo mnoštvo čestitki, ali jedna je ipak posebna u odnosu na ostale
Vjerovatno ni sam Klopp nije vjerovao da će njegov tim napraviti čudo. Ono se na kraju desilo i Liverpool će ponovo u finale (Foto: EPA)

Javila se Borussia

Liverpoolu i Kloppu je stiglo mnoštvo čestitki, ali jedna je ipak posebna u odnosu na ostale

M. Šljivak

Liverpool je sinoć napravio čudo o kojem se priča širom svijeta.

Uspjeli su Redsi pregaziti Barcelonu sa 4:0 i na taj način se plasirati u finale Lige prvaka, gdje ih čeka pobjednik meča Ajax-Tottenham.

Poruke podrške za ekipu Jurgena Kloppa stižu sa svih strana. Ipak, posebna za tim sa Anfielda i njihovog menadžera stigla je iz Dortmunda.

Nakon završetka utakmice svom nekadašnjem treneru i njegovom timu Borussia je uputila kratko i jasnu poruku: YNWA!

Klopp je velikana iz Dortmunda vodio od 2008. do 2015. godine i vratio ga je među evropsku elitu nakon duže pauze.

Uspio je osvojiti i nekoliko trofeja. Dva puta je osvajao Bundesligu i njemački Superkup, te jednom DFB Kup.

Međutim, izgubio je najveću utakmicu. Poražen je u finalu Lige prvaka 2013. godine od Bayerna iz Minhena (2:1), ali bez obzira na to, Jurgen je još uvijek itekako omiljen u Dortmundu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Klopp je Borussiju vodio ukupno 318 puta. Bilježio je sjajne rezultata i ima učinak od 179 pobjeda, 69 remija i 70 poraza.

Na klupi Redsa je od 2015. godine. Blizu je osvajanja Lige prvaka, drugi je u Premiershipu pred posljednje kolo, ali svakako se svi nadaju da će oba trofeja završiti u rukama igrača ekipe sa Anfielda.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi