Ten Hag će biti bijesan zbog izjave Engleza - Sancho otkrio "tajne" iz svog perioda u Unitedu
FOTO: EPA

Neke stvari niko nije znao

Ten Hag će biti bijesan zbog izjave Engleza - Sancho otkrio "tajne" iz svog perioda u Unitedu

Esmer Oštraković

Kao što je svima od ranije poznato, Jadon Sancho je konačno uspio otići iz Manchester Uniteda, te će do kraja sezone igrati kao posuđen fudbaler u Borussiji Dortmund.

U posljednjem intervjuu koji je dao za medije iz Njemačke Sancho kao da je jedva čekao da bude upitan o bilo čemu što ima veze se Manchester Unitedom, te se nije libio govoriti o toj temi.

Sancho se vratio u Borussiju Dortmund, a glavni razlog za njegov odlazak iz Manchester Uniteda jeste to što mu Ten Hag nije dao ni priliku da trenira sa ekipom i to mjesecima.

Ovaj fudbaler je 2021. godine upravo iz Dortmunda prešao u Manchester United i to za 75 miliona funti, ali je postigao samo dvanaest golova i dodao je osam asistencija u 82 nastupa za tim iz Engleske.

Navijači, uprava, a ni Ten Hag nikako nisu bili zadovoljni njegovim nastupima, a nije mu išlo u korist ni bilo šta što se dešavalo van terena.

Oglasi

Sancho je sada priznao da je glavni krivac za njegov povratak u Borussiju Dortmund ni manje ni više nego Marco Reus sa kojim se svakodnevno čuo i sa kojim je "dogovarao" povratak.

"Postoji čak i video na kojem se vidi da razgovaramo. Tada mi je rekao da se vratim u Dortmund.

Kada god budeš spreman brate tu sam. To mi je govorio stalno. Uvijek sam njegovu rečenicu imao u glavi. Znao sam da ako stvari budu loše da ću biti prihvaćen u Dortmundu", rekao je Sancho.

Očito je da Sanchu itekako odgovara Dortmund jer je već u prva dva nastupa nakon što se vratio u klub ubilježio dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Hvala Reusu što me nagovarao, ali i Jamieu (Bynoe-Gittens) koji su bili u kontaktu sa mnom. Jamie je također iz Londona, tako da smo se stalno čuli", rekao je Sancho.

Svima je jasno da će na ljeto Sancho i zvanično napustiti Manchester United, a predpostavlja se da će nakon što mu istekne posudba za stalno potpisati za Borussiju Dortmund.

Top Komentari

Tutumaca
Mislis den hag
0 0
Drakula
Propalica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi