Novi Pirlo zaludio je sve: "Pa to je identičan gol"

Tonali će biti velika zvijezda

Novi Pirlo zaludio je sve: "Pa to je identičan gol"

E. Škorić

Andrea Pirlo ili Sandro Tonali? Društveni mediji vode raspravu nakon golčine 21-godišnjeg reprezentativca Italije.

Kada je iz Brescije prešao u Milan, Tonali nije u potpunosti opravdao nadimak "novi Pirlo", ali čini se da je zaista to. Osim što izgledom neodoljivo podsjeća na bivšu zvijezdu Milana, Intera i Juventusa, mladi Tonali i samom fizonomijom, ali i stilom igre ima velike sličnosti sa bivšim trenerom Stare dame.

Tonali se očigledno ove sezone oslobodio pritiska koji mu je svejesno ili nesvjesno nametnut, pa je postigao je gotovo identičan pogodak izravno iz slobodnog udarca kao legendarni veznjak.

On je u 12. minuti majstorijom načeo mrežu Cagliarija, a njegov tim na kraju slavio s 4:1 i ostvario drugu pobjedu na otvaranju sezone. Tonali je kao dijete sanjao o ovom momentu, a jednom velikom navijaču slavnog tima sinoć su se ostvarili svi snovi.

Gol protiv Cagliarija iz slobodnjaka neodoljivo podsjeća na jedan od ranijih golova Pirla, a ono što dvojicu igrača također veže je i podatak da su obojica bogate karijere počeli u Bresciji.

Tonali je za Bresciju odigrao 89 utakmica, postigao je sedam golova uz 16 asistencija. Krase ga sjajan pregled igre, udarac iz daljine, precizni pasovi... Kao da opisuje Pirla, zar ne?

Oglasi

Tonali je od oktobra 2019. godine i član seniorske reprezentacije Italije, a Milan ga je otkupio oz Brescije nakon što je prvobitno posuđen 2020. godine.

Milan definitivno ima igrača za velike stvari u budućnosti, a kako Tonali bude ima veću podršku i više samopouzdanja te slobode u igri, to će izgledati sve bolje i bolje.

Da nije bilo Hakana Calhanoglua prošle sezone, ko zna koliko bi slobodnjaka Tonali pretvorio u golove...

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu se po društvenim mrežama pravi paralela pogodaka dvojice majstora Milana - jednog bivšeg i jednog aktuelnog - a mnogi smatraju da razlika uopšte ne postoji i da su identični.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amer_sa90
Bit ce on igracina
13 0
Eduard
E jest ga iskopirao svaka mu cast ???
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi