Suspendovan na deset mjeseci? Sandro Tonali ipak prijavljen za narednu utakmicu Newcastlea!

Howe otkrio o čemu se radi

Suspendovan na deset mjeseci? Sandro Tonali ipak prijavljen za narednu utakmicu Newcastlea!

E. Ganibegović

Sandro Tonali dobio je suspenziju od 10 mjeseci. Međutim, u konkurenciji je za narednu utakmicu svog kluba. Kako je to moguće?

Prije nekoliko dana Sandro Tonali saznao je koliko će iznositi njegova suspenzija zbog klađenja. Radi se o periodu od 10 mjeseci.

Dobro je kako je moglo biti, no jasno je da će to teško pasti italijanskom fudbaleru. Newcastle United do kraja sezone tako ostaje bez važnog igrača.

Ipak, Sandro Tonali biti će u konkurenciji za narednu utakmicu koju igraju Svrake. Protivnik je Wolverhampton, a Tonali je uredno prijavljen za utakmicu.

Trener Newcastlea Eddie Howe objasnio je kako je to moguće. Zapravo, radi se o vrlo logičnom objašnjenju.

Oglasi

"Još uvijek nemamo zvaničnu potvrdu suspenzije, do ovog trenutka nismo dobili ništa od italijanskih vlasti", rekao je Howe na današnjoj press konferenciji.

Ostaje da vidimo da li ćemo Tonalija još jednom vidjeti na terenu ove sezone. Vrlo je moguće da će mu to biti i posljednje minute pred odlazak na hlađenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone italijanski veznjak igrao je 12 puta za Newcastle u svim takmičenjima, te postigao jedan pogodak i to u Premier ligi. 

Utakmica između Wolverhamptona i Newcastlea igra se sutra od 18:30 na Molineuxu. Radi se o utakmici 10. kola Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi