Saudijska Arabija pomaže Newcastleu - zvijezdu dovedenu ovog ljeta šalje da zamijeni Tonalija

Italijan suspendovan na 10 mjeseci zbog klađenja

Saudijska Arabija pomaže Newcastleu - zvijezdu dovedenu ovog ljeta šalje da zamijeni Tonalija

Edmir Škorić

Engleski premierligaš Newcastle ostao je bez važnog igrača, Sandra Tonalija, najmanje do kraja sezone jer je igrač suspendovan zbog klađenja.

Čak 10 mjeseci zabrane dobio je bivši igrač Milana. Tonaliju će biti dozvoljeno treniranje odvojeno od prvog tima Newcastlea, očekuje ga i novčana kazna koja će se naknadno odrediti.

Svrake su tako iznenada i neočekivano došle u situaciju da moraju potražiti novog veznjaka, ali imaju sreću da su ih prošle godine kupili bogati Arapi, pa će im iz Saudijske Arabije biti izručeno veliko pojačanje.

Naime, britanski The Sun piše da je saudijski investicijski fond u čijem je vlasništvu Newcastle i Al Hilal odlučio da Rubena Nevesa pošalje na posudbu na St. Jame's Park. Portugalski reprezentativac bi tako "zakrpio" sastav ovog tima koji je ostao bez Tonalija.

Ruben Neves jako dobro poznaje Premier ligu, pošto je ovog ljeta upravo iz Wolverhamptona otišao u Saudijsku Arabiju i član je tamošnjeg velikana Al Hilala.

Oglasi

Neves je s Al Hilalom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u tom klubu 26-godišnjak sedmično zarađuje čak 350.000 eura.

No, za razliku od drugih zvijezda koje su ove godine stigle u S. Arabiju pod izgovorom da su tu da uživaju u fudbalu i novom izazovu Neves je sjeo pred kameru i bio maksimalno iskren.

"Naravno da sam došao zbog projekta koji mi je klub predstavio, ali svi znate glavni razlog. To je moja porodica i šansa da im pružim život o kojem smo uvijek sanjali. To je najveći razlog zašto sam tu. Imam troje djece i sjajnu suprugu i moram da se brinem o njima najbolje što mogu. Oni su moj najveći trofej", rekao je Neves i dodao.

"Jasno da me privukao i projek kluba jer je ovo najveći klub u Aziji. Otkako sam potpisao moj profil na Instagramu je poludio, nevjerovatno je koliko ima Al Hilal navijača i koliko su oni strastveni oko fudbala. Siguran sam da sam donio dobru odluku".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalac ima tek 26 godina i najbolji period karijere je pred njim, a sigurno ni sam nije očekivao da će ga provesti van Evrope. No, život zaista piše romane, a Neves je najbolji dokaz za to.

Ali sada će čini se opet zaigrati u najjačoj ligi na svijetu i to za tim koji igra u Ligi prvaka, no sačekajmo najprije zvaničnu potvrdu njegove posudbe koja je sada realna, ali još uvijek nije nemoguće i da ga zadrže u Al Hilalu jer su već ostali bez Neymara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi