Englezi i Nijemci opasno zakuhali, pale su pesnice, policija na nogama

Pred meč Newcastle - Borussia

Englezi i Nijemci opasno zakuhali, pale su pesnice, policija na nogama

Midhat Šljivak

Newcastle će u trećem kolu Lige prvaka na St. James Parku večeras ugostiti Borussiju iz Dortmunda, a pred ovaj meč desile su se nemile scene među navijačima dva kluba koji su se potukli na ulicama.

Ozbiljne nevolje izazvali su večeras u Newcastleu navijači Borussije iz Dortmunda i očekivano su dobili odgovor od domaćih fanova, ali i policije.

Ogroman broj navijača njemačkog velikana stigao je u Englesku na meč Lige prvaka protiv Newcastle Uniteda i na ulicama je došlo do ozbiljnih problema i tuče.

Nevolje su izazvali navijači Dortmunda. Sukob su započeli s policijom koja ih nije uspjela na pravi način smiriti, a zatim su vidjeli navijače domaćeg tima.

Oglasi

Istog trenutka je došlo do obračuna. Palo je dosta teških udaraca, gađali su se čvrstim predmetima, no nekako je policija uspjela spriječiti potpuni haos ispred St. James Parka.

Večerašnji meč bitan je za oba tima. Newcastle bi se novom pobjedom približio plasmanu u nokaut fazu takmičenja i protivnika bi udaljio od prolaska dalje.

Borussia je loše ušla u ovu sezonu. Poraz od PSG-a i očajna nula s Milanom te jedan osvojeni bod su sve što su uspjeli, pa večeras moraju biti u svom najboljem mogućem izdanju.

Eddie Howe i Edin Terzić odabrali su ove sastave za večerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Newcastle: Pope, Trippier, Schar, Lascelles, Burn, Longstaff, Guimaraes, Joelinton, Gordon, Isak, Almiron.

Borussia: Kobel, Bensebaini, Schlotterbeck, Hummels, Wolf, Nmecha, Can, Sabitzer, Malen, Reus, Fullkrug.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti