"Sane? Sve super, ali dečko kao da je na nekom seoskom trgu"
(Foto: EPA) Veliku buru u njemačkoj sportskoj javnosti je selektor Loew izazvao kada nije pozvao Sanea za Mundijal. Ipak. sada mu daje priliku za igru.

Fudbaler Cityja na udaru legende Bayerna

"Sane? Sve super, ali dečko kao da je na nekom seoskom trgu"

Nekadašnji fudbaler Bayerna, Milana, Tottenhama, ali i dugogodišnji njemački reprezentativac Christian Ziege je kritikovao Leroyja Sanea zbog njegovih partija protiv Holandije i Francuske.

Iako je selektor Joachim Loew označio Sanea i Juliana Brandta kao pozitivna osvježenja u igri Elfa, Ziege se ne slaže sa takvom konstatacijom.

Podsjetimo, Njemačka je izgubila i protiv Holandije i protiv Francuske, te je sada vrlo blizu ispadanja u Ligu B Lige nacija.

"Naravno da on ima brzinu i kvalitet... To svi možete vidjeti", poručio je Ziege za Kicker, pa onda iskritikovao mladog krilnog napadača Manchester Cityja:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Imate osjećaj kao da on stoji negdje na nekom seoskom trgu tokom utakmice... Igrate protiv prvaka svijeta i nemate vremena za razmišljanje. On mora pokazati puno više."

Podsjetimo, Sane se našao u startnoj postavi za susret protiv Francuske, te je na terenu proveo 75 minuta, dok je protiv Holandije u igru ušao u drugom poluvremenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi