Sanel Jahić u 36. godini pronašao novi klub

Vratio se u inostranstvo

Sanel Jahić u 36. godini pronašao novi klub

Nakon neuspješne epizode u Željezničaru, nekadašnji reprezentativac BiH Sanel Jahić u 36. godini života pronašao je novi angažman.

Po prvi put u karijeri ovaj iskusni defanzivac će zaigrati u Belgiji, gdje je dogovorio saradnju sa trećeligašem Vigor Wuitensom iz Hammea za koji bi trebao nastupati u narednih šest mjeseci.

Ovaj klub se u trećem razredu belgijskog fudbala nalazi na desetoj poziciji i bori se za opstanak, a nema sumnje da će dolaskom Jahića napraviti korak naprijed u pokušaju ostvarivanja svojih ciljeva.

Iza Jahića je bogata fudbalska karijera. Osim Željezničara igrao je, između ostalog, za Grasshoppers, Karabukspor, Las Palmas, Meridu, Aris Thessaloniki, AEK, APOEL, Levadiakos... Nastupao je također i za reprezentaciju BiH u čijem dresu je uknjižio ukupno 24 nastupa.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Sa novim angažmanom Jahić se 'pohvalio' i na svom Instagram profilu, pozirajući u trenerci s obilježjima novog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi