Saničanin ne razmišlja o mogućoj suspenziji: "Motivacijom se tjeramo da igramo dobro"

Odlični štoper govorio za medije

Saničanin ne razmišlja o mogućoj suspenziji: "Motivacijom se tjeramo da igramo dobro"

Admin Čaušević

Siniša Saničanin je propustio oktobarsko okupljanje reprezentacije BiH jer je bio pozitivan na koronavirus.

U međuvremenu se uspješno oporavio i bit će sprema za dva najvažnija susreta. Saničanin će protiv Finske igrati vjerovatno u startnoj postavi, eventulnim žutim kartonom bi bio suspendovan za meč protiv Ukrajine, ali ne razmišlja previše o tome.

"Ne razmišljam previše o mogućoj suspenziji. Ne želim sebi da stvaram dodatni pritisak, ne razmišljam o tim stvarima, nadam se da neće biti tog kartona i da ćemo prije svega ostvariti pozitivan rezultat", rekao je štoper Partizana.

Od svog debija Saničan se brzo nametnuo i pokazao kao istinsko pojačanje za Zmajeve.

"Prija mi sve to, ali i stvara određenu dozu pozitivnog pritiska. Kada se pričaju takve stvari o igraču, mora biti još motivisaniji i pružati još bolje partije."

Saničanin je naglasio da će se posebna pažnja obratiti na Teemu Pukkija, ali i da naša selekcija ima svoje adute.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Trenutno je stvarno dobra atmosfera, pred svaku utakmicu imamo istu priču, motivišemo jedni druge u priči sa selektorom, između nas... Motivišemo se i poštujemo svi međusobno i tako se tjeramo da igramo dobro."

"Poslije dužeg vremena bit će pune tribine, pogotovo na Bilinom polju gdje svi znamo kakva je publika. Navijači su naš 12. igrač i nadam se da će nas pogurati do pozitivnog rezultata", završio je 26-godišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi