"Sanjamo trofej Kupa kako bismo ga mogli posvetiti Astoriju"

Marco Benassi pred duel sa Atalantom

"Sanjamo trofej Kupa kako bismo ga mogli posvetiti Astoriju"

Fiorentina se sprema za prvi meč polufinala Kupa Italije, u srijedu protiv Atalante.

Viole su na putu ka polufinalu ponizile Romu, dok je Atalanta uspjela eliminisati Juventus.

Svjesni su u Fiorentini snage svog protivnika, ali imaju motiv više.

Fudbaler Fiorentine Marco Benassi je istakao da njegova ekipa želi doći do trofeja i posvetiti ga Davideu Astoriju, kapitenu Fiorentine čija je tragična smrt prošle godine potresla Firencu, Italiju u fudbalsku Evropu.

"Kada sam došao u Fiorentinu, Astori je bio prvi igrač kojeg sam upoznao. Nije mi trebalo dugo da primijetim da je on uvijek prvi stizao na treninga i utakmice i da je uvijek bio tu negdje. On je bio centralna tačka naše ekipe", istakao je Benassi za Tuttosport, pa nastavio:

"On je i dalje tu, jer svi radimo jako naporno da njegove savjete sprovedemo u djelo tokom treninga, da budemo sigurni ba bi bio ponosan na nas. To, međutim, nije dovoljno... Sanjamo o osvajanju Kupa Italije kako bismo ga mogli posvetiti njemu".

"Pred nama je težak i izjednačen duel sa Atalantom, njih je teško pobijediti. Ali mi vjerujemo u sebe, prošle godine smo sa njima odigrali dva remija, dok smo ih ove sezone pobijedili", dodao je Benassi.

Podsjetimo, Davide Astori je preminuo u snu, 4. marta 2018. godine u hotelu u Udinama, pred duel Fiorentine i Udinesea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi