Sanjin Alagić se vratio u Sarajevo

Zbog novonastale sitaucije

Sanjin Alagić se vratio u Sarajevo

A. Čaušević

Sanjin Alagić već nekoliko mjeseci obnaša funckiju trenera kenijskog drugoligaša, ekipe Nairobi City Stars.

Uslijed pandemije koronavirusa i novonastale situacije i u Keniji su prekinute fudbalske aktivnosti pa se Alagić vratio u Sarajevo.

Po dolasku u Bosnu i Hercegovinu Alagić je ispoštovao obaveznih dvosedmični boravak u karantinu te se osjeća dobro, saopšteno je iz kenijskog kluba.

"Naš trener se vratio u rodnu Bosnu i pridružio porodici nakon dvosedmičnog karantina", rekao je predsjednik Patrick Korir.

Inače, Alagić je u dosadašnjem dijelu sezone odradio odličan posao. Njegov tim je nakon 26 kola vodeći sa 64 boda, deset više od prvog pratioca.

"Očekujem promociju u kenijsku Premier ligu na osnovu naših rezultata ove sezone. Prvi smo na tabeli već šest mjeseci", kazao je Korir.

Alagić je prije odlaska u Keniju radio u stručnom štabu U21 reprezentacije BiH gdje je bio pomoćnik Vinku Marinoviću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi