Promjene u stručnom štabu mlade reprezentacije BiH
Dosadašnji stručni štab mlade selekcije sačinjavali su selektor Marinović, te treneri Milkanović, Bogdan i Alagić, kojeg je privremeno zamijenio Jelešković, uoči meča protiv Belgije

Alagić otišao u Keniju, Jelešković popunio mjesto trenera

Promjene u stručnom štabu mlade reprezentacije BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u okviru 2.kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmjeriti snage sa selekcijom Belgije. Izabranici Vinka Marinovića nakon pobjede u prvom kolu protiv Moldavije sutra čeka težak test u gostima protiv kvalitetne ekipe.

U jeku utakmica i priprema A-reprezentacije BiH, gdje je bio fokus u sjeni su protekle i pripreme mlade nogometne selekcije BiH.

Osim priprema u Sarajevu i Zenici o kojima smo pisali u stručnom štabu U-21 selekcije došlo je i do promjena. Dosadašnji trener, odnosno pomoćnik selektora Sanjin Alagić otišao je u Keniju, gdje je preuzeo mjesto glavnog trenera jednog od najboljih klubova u toj državi, odnosno Nairobi City Starsa. Budući na daljinu, ali i obaveze prema klubu, Alagić nije mogao stići ovaj put na okupljanje mlade reprezentacije BiH i vjerovatno zbog obaveza u novom klubu neće biti više u stručnom štabu U-21 selekcije BiH.

Umjesto njega, privremeno je uskočio Eldin Jelešković, ponajbolji kondicioni trener u BiH, koji iza sebe ima titule prvaka BiH osvojene sa Željezničarom, Zrinjskim, te prošle sezone s ekipom Sarajeva. Jelešković se nakon završetka prošle sezone odlučio povući iz kluba s Koševa zbog obaveza na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu.

Hoće li Jelešković postati stalni član stručnog štaba mlade reprezentacije BiH vidjet ćemo u narednom periodu, ali sigurno da je u jednu druku stručni štab dosta izgubio odlaskom Alagića, ali isto tako i dobio dolaskom Jeleškovića.

Nadamo se da će sutra izabranici Vinka Marinovića odigrati dobar meč, te se iz Belgije vratiti neporaženi.

Top Komentari

mirza24
otkaz marinovicu uhljebu
1 0
milivoje
Alagić,prevara od trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi