Sanjin Lelić karijeru nastavlja u Sloveniji

Nekadašnji fudbaler Sarajeva potpisao za NK Rudar

Sanjin Lelić karijeru nastavlja u Sloveniji

Nekadašnji fudbaler, između ostalih, sarajevskih klubova Olimpika i Sarajeva, Sanjin Lelić, je pronašao novi angažman u inostranstvu.

Prvi dio sezone je boravio u Belgiji gdje je bio član Roeselarea, ali se u ovom klubu nije naigrao, pa je došlo do raskida saradnje.

Lelić je tokom zime bio u potrazi za novim angažmanom, a pronašao ga je u Sloveniji.

Naime, ovaj 23-godišnji Sarajlija je potpisao ugovor sa NK Rudar Velenje, pa će u narednom periodu nastupati u slovenskom šampionatu.

Iako je ugovor već potpisan (do ljeta 2022.), Rudar tek treba zvanično predstaviti svoje novo pojačanje.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U Rudaru će Lelić ponovo dijeliti svlačionicu sa svojim nekadašnjim saigračem iz FK Sarajevo, Mićom Kuzmanovićem.

Inače, Lelić je svojevremeno bio član omladinskim timova njemačkih klubova Bayern, Munchen 1860 i Ingolstadt, da bi 2016. godine otišao u zagrebački Dinamo. Potom je igrao za Olimpik, Sarajevo i Čelik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi