Šok u Ljubljani: Menalo isključen, Olimpija ispala iz Kupa Slovenije

Svega je bilo na Stožicama

Šok u Ljubljani: Menalo isključen, Olimpija ispala iz Kupa Slovenije

Danas je na Stožicama o digran posljednji meč osmine finala Kupa Slovenije u kojem su snage odmjerile ekipe Olimpije i Rudara iz Velenja.

Olimpija je bila izraziti favorit, ali tu ulogu nije opravdala, pošto je Rudar slavio sa 0:1 i prošao u četvrtfinale.

Tako je Olimpija ispala u osmini finala domaćeg kup takmičenja prvi put nakon sezone 2011/2012.

Domaći su imali više šansi u prvom poluvremenu, prijetio je i mladi bh. fudbaler Luka Menalo, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Imao je Menalo jednu odličnu šansu i u drugom poluvremenu, ali nije imao sreće da postigne gol. Sa druge strane Damjan Trifković je u 79. minuti šokirao Stožice postigavši gol za 0:1 udarcem sa 20-ak metara.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Olimpija je posljednji sudijski zvižduk dočekala se devetoricom. U 86. minuti je drugi žuti karton zaradio Boakye, dok je u 90. isključen i Luka Menalo. Mladi bh. fudbaler je prvi žuti karton dobio zbog prekršaja, a drugi zbog prigovora.

Inače, sudija je na ovom meču podijelio ukupno 12 žutih kartona uključujući i dva koja su značila isključenje za pomenute igrače.

Treba dodati i da se Rijad Kobiljar našao u startnoj postavi Rudara na ovom meču.

Podsjetimo, jučer je u osmini finala Kupa Slovenije ispao i Maribor pošto je poražen na gostovanju kod Kopera (3:2).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi