Sloboda ne staje s prinovama: Na Tušnju uskoro bivši igrač Sarajeva

Lelić stiže u Slobodu

Sloboda ne staje s prinovama: Na Tušnju uskoro bivši igrač Sarajeva · Saznajemo

E. Ganibegović

Na Tušanj ne prestaju stizati novi igrači. Bivši igrač Sarajeva je već nekoliko dana u Tuzli i uskoro se očekuje potpis ugovora.

FK Sloboda ispao je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine minule sezone, no sudeći prema onome što radi ovog ljeta na transfer tržištu, želi što prije da se vrati, ako je moguće već naredne sezone. 

Do sada je veliki broj igrača otišao iz Slobode i stigao u Slobodu, a naredni koji bi trebao staviti potpis na ugovor je Sanjin Lelić.

Radi se o 26-godišnjem lijevom krilu i Sarajliji koji u Slobodu dolazi kao slobodan igrač nakon što je napustio tešanjski TOŠK.

Prošle sezone je u dresu TOŠK-a nastupio 19 puta i postigao dva pogotka uz tri podijeljene asistencije.

Oglasi

Dijete je njemačkog tima TSV 1860, a kao omladinac još je igrao za Ingolstadt i zagrebački Dinamo, da bi onda otišao u sarajevski Olimpik. 

S Otoke je otišao na Koševo. Sarajevo ga je kupilo za 25 hiljada eura u januaru 2017. godine, bio je na posudbi u Čeliku jedno vrijeme, a iz Sarajeva odlazi u belgijski KSV Roeselare 2019. godine. 

Igrao je još u Sloveniji za Rudar Velenje i pola godine nakon čega je godinu dana bio bez kluba, pa potpisao za slovački Bardejov i opet pola godine bio bez kluba prije dolaska u TOŠK u ljeto 2022. godine. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Igrao je za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine (U-17 i U-19) i kombinovano je upisao 13 nastupa i postigao tri pogotka. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ko garantuje Slobodi da ce se ekspresno vratiti u BH premijer ligu, ja kazem da ce Celik osvojiti prvo mjesto u federalnoj prvoj ligi, Sloboda ce sacekati koju godinu dok se vrati u premijer ligu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi