Viera prekrižio Prcića, bh. reprezentativac već ima dvije ponude?

Nije se tome nadao kada je potpisivao novi ugovor

Viera prekrižio Prcića, bh. reprezentativac već ima dvije ponude?

S. Mlaćo

Bh. reprezentativac Sanjin Prcić ne može se pohvaliti minutažom u novoj sezoni Lige 1. Kako je već poznato, Prcić je član Strasbourga, a upisao je tek 88 minuta na startu sezone, da bi kasnije nestao iz planova stručnog štaba.

Već osam utakmica je bez minutaže, a nerijetko ne bude ni u kombinaciji, što jasno govori kakav status ima.

Legendarni Patrick Viera ne vidi bh. reprezentativca u svojim planovima i to je vidljivo 'golim okom'.

Zbog toga će Prcić uskoro mijenjati klub, a to će prema svemu sudeći biti klub iz nižeg ranga. Naime, Lequipe navodi da je Prcić na meti Bordeauxa i Auxerrea.

"Prcić je prošle sezone potpisao produženje ugovora do 2025. godine, ali Viera nije računao na njega ove sezone. Poslao ga je i na tribine, no on ima ponuda", navodi ovaj francuski list.

Oglasi

Sigurno se iskusni vezista nije nadao da će nakon produženja ugovora pasti u nemilost trenera i morati da krene u potragu za novim klubom. Ni samim navijačima nije jasno zašto se to desilo, ali su u komentarima naveli da je ipak treba poštovati odluka trenera Viere, te da on najbolje zna ko može pomoći ekipi, a ko ne.

Nakon 13 kola u Ligi 1 Strasbourg je na 13. mjestu i ima tek 13 bodova. U posljednjih pet mečeva tri puta je remizirao, te dva puta je poražen. Da li će loši rezultati možda donijeti i promjene u ekipi, te bolje dane za Prcića ostaje da se vidi.

Izgubio i mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Prcić je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Levante, te Torino, Perugiju, a ponikao je u FC Sochaux.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nastupao je za sve omladinske selekcije naše nogometne reprezentacije, dok je dres A reprezentacije oblačio 17 puta. U posljednje četiri utakmice naše reprezentacije nije bio u kadru, što je i sasvim očekivano. Potreban mu je klub u kojem će igrati te tako se vratiti i u reprezentaciju.

Posljednji nastup upisao je protiv Portugala kada smo poraženi 3:0, a šansu je dobio sa klupe. Prije toga skromnu minutažu je imao i protiv Slovačke te Islanda.

Top Komentari

Prcic je obican *****a od igraca.
1 1
konjnakvadrat
Mlaka voda,mrtvo more
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi