Santi Cazorla nakon šest godina napušta Arsenal i vraća se u Španiju

Sve dogovorio s Villarrealom

Santi Cazorla nakon šest godina napušta Arsenal i vraća se u Španiju

E. Čaušević

Španski fudbaler Santi Cazorla prije nekoliko sedmica konačno se vratio treninzima nakon povrede tetive od koje se oporavljao čak 18 mjeseci.

Cazorla je posljednji put na terenu u dresu Arsenala bio u oktobru 2016. godine kada je zadobio povredu Ahilove tetive, a onda je došao paklen period. Španac je morao obaviti čak 11 operacija i kada se činilo da će završiti karijeru uspio se vratiti treninzima.

Navijači Arsenala bili su veoma sretni kada su Cazorlu ponovo vidjeli da trenira s ostatkom ekipe, ali nije uspio još uvijek da se vrati u takmičarsku formu. Ipak, engleski mediji prenose da će se Cazorla početkom sezone vratiti na teren, no ne u dresu Arsenala.

Cazorli na kraju narednog mjeseca ističe ugovor s Topnicima i gotovo sigurno da ga neće produžiti. Međutim, Cazorla će se najvjerovatnije vratiti u Villarreal, a to je potvrdio i ambasador ovog kluba Marcos Senna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih reći da će se Santi vratiti ovog ljeta u Villarreal i da će već biti s ekipom u predsezoni", rekao je Senna.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi