Još jedan novitet: Ispod fudbalskog hrama iskopan tunel

Izgledat će poput svemirskog broda

Još jedan novitet: Ispod fudbalskog hrama iskopan tunel

Admin Čaušević

Pojedini najbogatiji evropski klubovi su primorani da značajno modernizuju svoje stadione na kojim decenijama igraju svoje domaće utakmice. 

Već nekoliko mjeseci traju radovi na stadionu Santiago Bernabeu. Madridski fudbalski hram će izgledati poput svemirskog broda kada bude završen projekat vrijedan 500 miliona eura.

Stadion će imati i još jedan novitet, a to je tunel koji će ga učiniti efikasnijim, komfornijim i lakše održivim.

Jedan od uslova Gradskog vijeća bio je da se prema novom projektu garantuje logistika, održavanje zbog čega su u Realu odlučili da naprave tunel koji će se nalaziti ispod terena i ispod tribina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroz tunel će prolaziti i igrači prilikom dolaska na stadion što će također biti promjena u odnosu na raniji. Kako sada stvari stoje novi Santiago Bernabeu bi trebao biti završen do septembra 2021. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi