Ramos je danas najbolji na svijetu, ali Del Piero ga je svojevremeno "postidio" magičnim driblingom

Duel prije 15-ak godina

Ramos je danas najbolji na svijetu, ali Del Piero ga je svojevremeno "postidio" magičnim driblingom

A. Čaušević

Kada je Sergio Ramos bio na početku karijere Alessandro Del Piero je bio živa legenda fudbalske igre i jedan od najboljih na svijetu. 

Ko zna gdje bi bio Del Pierov kraj da na raskrsnici dva milenijuma nije doživio tešku povredu ligamentata, nešto slično se desilo kasnije i Luisu Nazariu da Limi Ronaldu.

Legendarni Il Pinturicchio se uspio vratiti, ali povreda ga je značajno usporila, pružao je i dalje dobre partije, a vrhunac karijere je imao 2006. godine osvajanjem Svjetskog prvenstva s Italijom.

Tada je Sergio Ramos tek učio da igra fudbal. Kao 19-godišnjak je stigao u Real Madrid, međutim već tada se vidjelo da će biti vrhunski igrač. U međuvremenu je izrastao i u najboljeg štopera svijeta.

UEFA je jučer podsjetila na jedan od duela Ramosa i Del Piera sa utakmice Evropskog prvenstva 2008. godine. Sastali su se Italija i Španija.

Italijan je je u teškoj poziciji uspio loptu prebaciti pored Ramosa vanjskim dijelom kopačke te i dobiti fizički duel. Bio je to zaista prekrasan dribling.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, na kraju te utakmice više razloga za slavlje imao je Ramos jer je Španija dobila četvrtfinale na penale te na kraju i osvojila titulu prvaka Evrope.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Ma Ramos realno nije ni medju 10 najboljih,samo postigao je puno golova pa zato ga svi stavljaju u tu kategoriju,ima 10 talijana u zadnjih 30 godina kojima Ramos kopacke cistiti ne moze
10 4
Edin Merlin
Del Piero,covjek zbog kojeg volim fudbal...! Ramos obican igrac,Maldini,Cannavaro,Nesta,Chiellini i jos barem 5 stopera su bolji od Ramosa !
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi