Prije devet mjeseci krenuo pješke na Mundijal u Katar, a sada svi strahuju od tragičnih vijesti

Nikome se ne javlja

Prije devet mjeseci krenuo pješke na Mundijal u Katar, a sada svi strahuju od tragičnih vijesti

E. Čaušević

Španski navijač Santiago Sanchez početkom godine našao se u centru pažnje javnosti nakon što je odlučio pješke da krene put Katara.

Sanchez je strastveni navijač reprezentacije Španije i skoro da ne propušta mečeve fudbalskog tima ove zemlje, te je odlučio da bodri Crvenu furiju i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Početkom godine našao se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što se odlučio na nevjerovatan poduhvat.

Sanchez je donio odluku da pješke krene put Katara i još je prije puta već bukirao ulaznice za utakmice grupne faze reprezentacije Španije.

On je zvanično 9. januara ove godine krenuo na daleku put iz Madrida i cilj je bio da prije početka Svjetskog prvenstva stigne u Katar.

Oglasi

Međutim, čini se da avantura ovog španskog navijača nažalost ne ide kako je planirao i mnogi već sada u toj zemlji strahuju od tragičnog ishoda.

Naime, Sanchez se već više od dvije sedmice nije nikome javio i ne zna se gdje se trenutno nalazi. Redovno je putem Instagrama objavljivao fotografije sa svog puta, ali nije se oglašavao još od 1. oktobra.

Posljednja lokacija s koje se javio bila je iz jednog sela u Iraku koje je u blizini Penjwina, te je bio udaljen samo pet kilometara od granice sa Iranom i na obližnoj planini planirao je provesti tu noć kako je objavio 1. oktobra na Instagramu.

Oglasi

Santiago je bio u redovnom kontaktu s porodicom i prijateljima i pričao im je o tome što svakodnevno doživljava na svom putu ka Kataru, ali su oni već sada itekako zabrinuti za njega.

Otkrili su da se posljednji put javio 2. oktobra i da im je poslao poruku "Ovdje je dosta vruće, ali sve je ok". Mnogi su brinuli za njegovu sigurnost u Iraku, ali je on uvjeravao da je sve kako treba i da su ga odlično dočekali gdje god se pojavio.

Međutim, njegova porodica ne odustaje i vjeruje da će se on javiti. U pitanju je čovjek koji je dobro pripremljen fizički jer je dvije godine proveo u vojsci i prošao je mnogo toga, te se detaljno pripremao za ovaj put i imao je vodića u skoro svakoj zemlji kroz koju je prolazio kako bi mu put bio lakši, te kako bi mogao komunicirati s lokalnim stanovništvom.

Španski mediji već danima apeluju na sve one u Iraku i Iranu koje imaju neke informacije o Santiagu da se jave kako bi svi pokušali da ga lociraju. Kako vrijeme prolazi sve više je onih koji se brinu da bi ishod mogao biti tragičan, ali se nadaju da će se Santiago na kraju javiti i poručiti da je s njim sve u redu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Santiago je prema prvobitnom planu trebao proći i kroz Bosnu i Hercegovinu, ali je odlučio da skrati put i iz Barija je trajektom išao do Crne Gore odakle je nastavio dalje.

Top Komentari

denimen9
Dvije godine u vojsci? Ma špijun
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi