Ispao jedan od najpoznatijih timova svijeta, navijači pale sve pred sobom, scene su haotične

Santos u nižem rangu

Ispao jedan od najpoznatijih timova svijeta, navijači pale sve pred sobom, scene su haotične

Midhat Šljivak

Brazilski velikan Santos ispao je iz društva najboljih po prvi put u historiji. Oni su na svom Urbano Caldeira stadionu u posljednjem kolu prvenstva poraženi od Fortaleze s 2:1 i naredne sezone tim čiji su dres nosili Pele i Neymar igrat će Seriju B.

Santos proživljava izuzetno teške trenutke. Brazilski velikan od naredne godine igra u nižem rangu i ispao je zaista na surov način - porazom pred svojim navijačima u posljednjem kolu.

Ovom timu je bila neophodna pobjeda protiv Fortaleze koja je igrala za prestiž. Međutim, gosti nisu došli da bi 'pustili' velikana da ostane i odigrali su odličan meč.

Susret je odlučen u 96. minuti. Napadi Santosa kojim su tražili gol za pobjedu kažnjeni su od Lucera koji pogađa za pobjedu Fortaleze, a s obzirom na to da je Bahia na svom terenu deklasirala Atletico Mineiro (4:1), to je značilo ispadanje Santosa.

Oglasi

Očekivano, navijači su se odlučili napraviti haos na ulicama. Gore automobili i objekti u blizini stadiona, ne mogu se pomiriti s ispadanjem svog tima i scene na ulicama su haotične.

Najveća je ovo sramota tima koji postoji već 111 godina i čiji dres je nekada nosio po mnogima najveći fudbaler svih vremena Pele, te Neymar Junior od novih zvijezda svjetskog fudbala.

Palmeiras prvak Brazila

Dok navijači Santosa tuguju, radost je među navijačima Palmeirasa koji je došao do titule prvaka.

Ovaj tim je u posljednjem kolu kod Cruzeira uzeo željeni bod (1:1) i došao je do novog naslova prvaka Brazila. Jedini gol za goste zabio je Endrick u 22. minuti, a za Cruzeiro je zabio Nikao u 81. minuti meča.

Oglasi

Palmeirasu je ovo 12. trofej prvaka Brazila, četvrti u posljednjih sedam godina i može se reći da su trenutno najdominantiniji brazilski klub.

Interesantno je svakako da čak 14 od 20 timova iz Brazila ide u južnoamerička takmičenja. Šest direktnih predstavnika Brazil ima u Copa Libertadores, a tamo će pored Palmeirasa igrati još Gremio, Atletico Mineiro, Flamengo, Fluminense i Sao Paulo. Kroz kvalifikacije put do elite traže Botafogo i Bragantino.

Treba svakako istaći da su iz lige pored Santosa ispali još Goias, Coritiba i America Mineiro.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
*šumi
1 0
Arnel925
Kad vidiš huliganizam onda skontas kako je glupo biti navijači nekog kluba haha kakve budale.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi