Odužili su se svom kralju na jedinstven način: Potez o kojem priča fudbalski svijet
FOTO: EPA

Dokaz koliko im znači

Odužili su se svom kralju na jedinstven način: Potez o kojem priča fudbalski svijet

Haris Zilić

Edson Arantes do Nascimento, poznatiji po nadimku Pele nalazi se u teškoj situaciji opasnoj po život. Pele je na bolničkoj postelji u krugu poorodice.

Čini se da legendarni Brazilac teško odoljeva u najtežoj utakmici, onoj životnoj, a jučer je poslao i meotivne riječi iz postelje, opraštajući se od prijatelja i porodice.

Pele je obilježio jednu fudbalsku eru. Brazilca mnogi smatraju za najboljeg fudbalera svih vremena, a posebno se pamte generacije Brazile koje je predvodio do svjetskih titula 1958. i 1962. godine.

Pele je u karijeri igrao za dva kluba. Tu su Santos i New York Cosmos. U Santosu je proveo punih 18 godina od 1956. do 1974. godine. Odigrao je 496 utakmica i postigao čak 504 gola.

Dok vodi bitku za život, Santos nije zaboravio Pelea.

Brazilski klub je došao na ideju da na svoj grb doda krunu u čast Pelea i da se zna ko će biti zauvijek kralj ovog brazilskog kluba.

Oglasi

Ovaj potez je naišao na lavinu pozitivnih komentara, a iz Santosa su naveli da je to najmanje što mogu učinit za svoju legendu.

Pele je rođen 23. oktobra 1940. godine. Po završetku karijere ostao je vezan za fudbal i sport, a u peridu od 1995. do 1998. godine obavljao je poziciju Ministra sporta u Brazilu.

Pele se nedavno zahvalio životu na svemu što mu je pružio. Posljednja, ona najteža utakmica igra se već duže vrijeme.

Legendarni Brazilac boluje do teške bolesti, stanje se pogoršalo posljednjih mjesec dana.

Edson Arantes do Nascimento, poznatiji po nadimku Pele, bivši je brazilski fudbaler. Uz Diega Maradonu, smatra se najboljim igračem u historiji nogometa, kojim ga je 1999. godine proglasila FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi