Santos osporava Messijev rekord: Tvrde da je Pele postigao preko 1000 golova

Ko je u pravu?

Santos osporava Messijev rekord: Tvrde da je Pele postigao preko 1000 golova

E. Škorić

Lionel Messi je nedavno nadmašio legendarnog Brazilca Pelea po broju datih golova u dresu jednog kluba.

Pele je za Santos postigao 643 gola, a Messi je u dresu Barcelone stigao do 644. gola u meču protiv Valadolida.

Iz Santosa osporavaju rekord Argentinca. Oni smatraju da je Pele postigao 1091 gol za Santos i da mu je 'ukradeno' 448 golova postignutih u raznim prijateljskim mečevima.

„Postoji argument nekih analitičara da su mnogi od tih 448 golova postignuti u prijateljskim utakmicama protiv slabih rivala, malih ili regionalnih timova. U svakom slučaju i ti mečevi su se igrali u zvaničnoj opremi, po svim pravilima igre i zvanično su zavedeni. Podsjećamo da je i za prijateljske utakmice potrebno da se dobije odobrenje regionalne ili nacionalne federacije. To da li je rival jak ili ne, ne znači ništa za statistiku. Brojke su nedodirljive. Gol protiv Eibara vrijedi statistički jednako kao onaj protiv Valencije. Gol protiv Transvala iz Surinama vrijedi isto koliko onaj protiv Real Madrida nasred Santiago Bernabeua“, kazali su iz Santosa.

Top Komentari

vedin
Ovi izgleda Peleu racunaju i golove sa treninga.
14 2
DamirT
Dao 1000 golova dok jos ofsajd nije ni postojao
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti