Kreće "ko više da" period, u centru pažnje Messi, Alaba, Ramos...

Igrači kojima ističe ugovor na ljeto

Kreće "ko više da" period, u centru pažnje Messi, Alaba, Ramos...

E. Škorić

Mnogi etablirani nogometaši imat će priliku za četiri dana da krenu u akciju "ko da više", a u izlogu desetine majstora.

Na ljeto 2021. godine brojne nogometne zvijezde ostat će bez ugovora. Sada se, dakle, sve rješava. Kada nastupi 2021. godina i ujedno zimski prijelazni rok, igrači imaju mogućnost da potpišu predugovore s drugim timovima.

Naravno, klubovi za koje već igraju pokušat će ih ubijediti u ostanak, ali sve će ovisiti o novcu i koliko ko može da ponudi. Uslovi su važni i teza o "nije sve u novcu" teško da ovdje pije vode.

Lionel Messi je jedan od igrača kojima ističe ugovor i on će vjerovatno biti taj o kojem će se najviše pisati i za kojeg će se voditi najžešće 'bitke'. Barcelona ne želi da ga izgubi, ali Manchester City, PSG i njima slični spremni su mu dati nemoralne ugovore samo kako bi ga privukli k sebi.

U fokusu je i David Alaba, Austrijanac koji je odbio produženje ugovora sa Bayernom. Sjajni nogometaš navodno je blizu prelaska u Real Madrid i za tri dana ima priliku da potpiše predugovor s Kraljevima, a istovremeno razvoj situacije prate i u Juventusu, kao i nekim drugim velikanima.

Gianlugi Donnarumma je kao 16-godišnjak debitovao kod Siniše Mihajlovića u Milanu. On je trenutno jedan od najboljih igrača Milana i za Rossonere je već odigrao 223 utakmice. Njegov agent Mino Raiola uvijek je zagrijan za velike transfere, ali u Milanu čine sve da svog ključnog čovjeka zadrže kako bi izborili Ligu prvaka ili eventualno do kraja ostali u toj utrci za Scudetto.

Memphis Depay je i dalje u Lyonu, ali interes za ovog igrača je toliki da su zaista male šanse da će ostati u Francuskoj. On se ove zime povezuje s Barcelonom i Juventusom, a 26-godišnjak koji je u Lyonu od 2017. godine spreman je opet doći na veliku scenu. S obzirom da ima još šest mjeseci ugovora, klubovi širom Evrope pokušat će ga za neki "mali" novac dovesti. Tržišna vrijednost mu je oko 45 miliona eura, ali s obzirom na okolnosti, može da ode za daleko manji iznos.

Sergio Aguero je najveća ikona Manchester Cityja, ali i on postaje "free agent" na ljeto. Kada je zdrav i spreman, nema mu ravnog, ali sve je ogorčeniji, muči se na Etihadu, ne planira da produži ugovor i razmatrat će ponude koje će mu pristići tokom zime. Nema sumnje da će ih biti mnogo.

Angel Di Maria (32) je igrao za Benficu, Real Madrid, Manchester United, a saad je u PSG-u. Argentinac je postigao četiri gola uz devet asistencija, nema naznaka da je nesretan u Parizu, pa nema razloga ni da bude, ali i on je među igračima kojima ističe ugovor za šest mjeseci, pa će razmatrati opcije.

Na listi je i Sergio Ramos. Navodno ima problema u dogovoru s Real Madridom, koji ne pristaje na njegove uslove, mada se smatra da će na kraju, baš kao i Luka Modrić, prihvatiti produženje saradnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ramos vjerovatno razmišlja o odlasku, ima u opticaju ponudu PSG-a, žele ga u Italiji i Engleskoj, a on bi nakon 15 godina najzad mogao napraviti novi korak u vlastitoj karijeri.

Među igračima kojima ističe ugovor i koji mogu da biraju su Hakan Calhanoglu iz Milana, Arkadiusz Milik iz Napolija, Florian Thauvin iz Marseillea, Julian Draxler iz PSG-a, Georginio Wijnaldum iz Liverpoola i Jerome Boateng iz Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi