Sudija Jelić na Policama vidio ono što niko drugi nije

Uskratio stopostotnu šansu gostima

Sudija Jelić na Policama vidio ono što niko drugi nije

E. Škorić

U ovim trenucima u Trebinju je poluvrijeme, a Željezničar kao gost vodi protiv Leotara s 1:0 u duelu 12. kola Premijer lige BiH.

Jedini gol u prvom dijelu postigao je Armin Hodžić u 19. minuti, nakon sjajanog ubačaja iz kornera Semira Štilića.

Dosadašnji dio utakmice je obilježio i poništen pogodak Beganovića u devetoj minuti, ali i jedan lakat domaćeg igrača Perišića u 20. minuti u prsa Semira Štilića, no sudija to jednostavno "nije vidio".

Interesantno da za ovaj start Perišić nije dobio javnu opomenu iako je istu bez ikakve dileme zaslužio.

Bilo je niz sudijskih pogrešaka u prvom dijelu, a gosti se nisu libili iskazati nezadovoljstvo, zbog čega je iskusni Samir Bekrić na klupi "požutio".

Posebno moramo da izdvojimo situaciju kada je Santos u 28. minuti ukrao loptu, i kada je izgledalo da će se sjuriti prema golu Leotara, sviran mu je faul u napadu, zbog čega je i nastala bura protesta, a nakon te situacije je i dobio žuti karton Bekrić.

Definitivno bi Brazilac bio u stopostonoj šansi, ali ga je Jelić spriječio u tome.

Čini se da je sudija Jelić napravio veliku pogrešku, te je u tom momentu vidio ono što niko drugi nije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je Jelić imao još grešaka na štetu Plavih, onda se može reći da nije slučajno previdio tu situaciju, ali o tome već treba da se pozabave u komisijama u Fudbalskom savezu BiH koje su nadležne za sudije i suđenje na utakmicama Premijer lige BiH.

Inače, pobijedi li danas u Trebinju, Željezničar će zasjesti na vrh tabele, a Leotar bi sa osam bodova ostao zakovan za dno tabele.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1582456981
Namjenski delegiran da sudi na stetu Zelje al dzaba opet Zeljo ce da pobjedi.. Vico krepo ti
11 2
SarajFK
Sudija Jelic je isti kao ovo malo sto je ostalo od bivsih HZ. VIDIS SAMO ONO STO TI NEKO NAREDI DA VIDIS! GLUPA GLAVA TI SLUZI SAMO ZA ODRZAVANJE RAVNOTEZE DOK HODAS!
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi