Trener Metalleghea za SportSport.ba

Šapina: Naš cilj je afirmacija mladih igrača

Samir Mlaćo

Nakon što nisu uspjeli izboriti opstanak u Premijer ligi BiH, nogometaši Metalleghe iz Jajca naredne sezone će se okušati u Prvoj ligi Federacije.

Jajčani će na samom početku imati veoma težak zadatak, s obzirom da će u goste Slogi iz Simin Hana.

Naredne sezone sa klupe predvoditi ambiciozni Rome Šapina, trener sa UEFA PRO licencom.

"Prve dvije utakmice gostujemo Slogi i Slavenu i mislim da je to dobro za nas. Naše ambicije su afirmacija mladih igrača i opstanak u ligi", kazao je Šapina za SportSport.ba.

"To će biti većinom mladi igrači, imamo tu iskusnog Sulejmana Smajića, a doveli smo Kovača i Alispahića, a vratilo se dosta igrača koji su prije igrali Prvu ligu Federacije kada smo bili prvaci", jasan je trener tima iz Jajca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Šapina je otkrio i kome daje najveće šanse u borbi za prvaka.

"Sloga i Velež su kandidati za osvajanje prvog mjesta".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti