Saradnja sa mafijom: Bivši napadač Azzurra pred dugogodišnjom zatvorskom kaznom
Foto: EPA

Prijeti mu šest godina

Saradnja sa mafijom: Bivši napadač Azzurra pred dugogodišnjom zatvorskom kaznom

M. Šljivak

Nekadašnji napadač Udinese i Juventusa, kao i reprezentacije Italije Vincenzo Iaquinta, suočen je sa zatvorskom kaznom od šest godina.

Osvajač Mundijala sa Azzurrima 2006. godine jedan je od 140 optuženika koji se sumnjiče da su sarađivali sa Kalabrijskom mafijom Ndranghetom i da su ovoj organizaciji pomogli oko nezakonitog prihoda novca.

Članovi Ndranghete nelegalno su dobijali poslove za rekonstrukciju porušenih objekata u regiji Emilia-Romagna koja je 2012. godine uništena u razornom zemljostesu, a Iaquinta uz dosta drugih osoba je bio saučesnik u nelegalnim poslovima.

Zbog toga se nekadašnji fudbaler suočava sa šest godina zatvora. U goroj poziciji je njegov otac za kojeg tužioci traže kaznu od 19 godina, jer bio jedan od glavnih faktora koji je mafiji omogućavao da ostvaruje ilegalan profit.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iaquinta je u karijeri u dresu Juventusa osvojio titulu prvaka 2013. godine nakon čega se oprostrio od fudbala, a svakako da mu je najveće priznanje zlatno na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti