Balkanski šmek pred duele sa Zrinjskim: Urartu doveo pojačanje iz Srbije

Potpisao Pešukić

Balkanski šmek pred duele sa Zrinjskim: Urartu doveo pojačanje iz Srbije · Zvanično

Eldar Ganibegović

Zrinjski za dva dana starta takmičenje u pretkolima Lige prvaka, a prvi protivnik Plemića pred dvomeč s našim prvakom doveo je pojačanje iz Srbije.

Žrijeb u Nyonu odredio je da će Zrinjski kao prvog protivnika u Ligi prvaka imati armenski Urartu, a prva utakmica u zemlji Zakavkazja na rasporedu je već za dva dana od 17 sati po centralnoevropskom vremenu, što će i otvoriti prvo pretkolo Lige prvaka.

Urartu je pred ove duele doveo nekoliko pojačanja, a posljednje stiže s Balkana, tačnije iz srbijanskog prvoligaša, Novog Pazara.

U redove prvaka Armenije stigao je desni bek i bivši U-21 reprezentativac Crne Gore, Perica Pešukić. Stigao je kao slobodan igrač, bez obeštećenja.

Minule sezone je ovaj Crnogorac 33 puta nastupio u dresu Novog Pazara, te je upisao tri asistencije. 

Ovo mu je prvi angažman van Crne Gore ili Srbije. Ranije je igrao za Golubovac, Zetu, Rudar (Pljevlja), Budućnost (Podgorica), Partizan i Iskru iz Danilovgrada.

Oglasi

Radi se o igraču koji je i bivši omladinski reprezentativac Crne Gore. Za U-21 selekciju ove zemlje upisao je tri nastupa.

Osim njega, Urartu je do sada doveo popriličan broj igrača u ovom prijelaznom roku. Isaac je priključen iz drugog tima, a osim njega stigli su:

Maksimenko iz Urala, Mirzoyan, Simonyan, Lulukyan i Sargsyan iz BKMA-a, Abakumov iz Ararata, Yesayan i Baghramyan iz Noaha, dok su Eduardo i Mogilevets stigli kao slobodni igrači. 

Jučer je održana i press konferencija Zrinjskog pred put u Armeniju, te je najavljeno igranje grupne faze pod Bijelim brijegom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Zrinjski će ako prođe u drugom pretkolu igrati protiv boljeg iz dvomeča Slovan - Swift, a ako ispadne seli u drugo pretkolo Konferencijske lige gdje će protivnik biti poraženi iz dvomeča Farul - Sheriff. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi