Sarajevo i Zrinjski traže čuda u Bjelorusiji i na Pecari

Danas revanš utakmice 3. pretkola

Sarajevo i Zrinjski traže čuda u Bjelorusiji i na Pecari

Bh. predstavnici u UEFA Evropskoj ligi Sarajevo i Zrinjski večeras od 19:00 sati igraju revanš utakmice 3. pretkola.

I jedni i drugi će pokušati nadoknaditi poraze iz prvih utakmica i uspješno proći (ne)moguću misiju zvanu plasman u play-off, a imajući u vidu rezultate, u izuzetno su nezavidnoj situaciji.

Sarajevo je u prvom meču odigranom na Bilinom polju poraženo od BATE Borisova s 2:1, a iako danas trener Husref Musemić neće moći računati na nekoliko fudbalera, optimističan je i poručuje kako je njegov tim spreman da popravi dojam.

"Rezultat iz prve utakmice je negativan, ali spremni smo da uradimo sve kako bismo ga popravili, jer, po mom mišljenju, ne odgovara onom što smo pokazali, Ali to je fudbal, desilo se, što se desilo. Pokušat ćemo u Bjelorusiji iskoristiti svaku šansu i nadam se da ćemo imati malo više sreće", kazao je Musemić u najavi utakmice i dodao:

"Da li ćemo ih napasti? Moramo ih učiniti nervoznim, napravit ćemo pritisak i pokušati da zabijemo gol. Nećemo ih pustiti da prelagano igraju."

Ako vjerujete da bh. prvaci mogu napraviti iznenađenje i pobijediti bjeloruskog velikana, kladionica MOZZART vam daje veoma primamljivu ponudu. 

Vrlo težak posao imat će i Zrinjski. Mostarci protiv Malmea nisu uspjeli ponoviti igru iz prethodne runde kada su eliminisali favorizovani Utrecht, pa će u revanšu morati da nadoknade zaostatak od tri gola i pritom sačuvaju vlastitu mrežu (3:0).

Trener Hari Vukas i njegovi igrači se nisu predali...

"Mi u prvom susretu nismo bili dobri, posebno prema naprijed, gdje je naše razmišljanje bilo ako budemo pravi da možemo napraviti nešto kao i u Utrechtu. Imali smo šanse, ali ih nismo iskoristili i moramo gledati samo prema naprijed. Prolaz ne možemo obećati, no našu nadu pred revanš nam ne može niko oduzeti, jer je u fudbalu sve moguće", istakao je strateg Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Veće šanse za pobjedu u Širokom Brijegu u MOZZARTU daju gostujućem timu. 

Ovaj susret Zrinjski će, podsjetimo, odigrati na Pecari s obzirom da stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru nema potrebnu licencu za ovu razinu evropskih takmičenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Čuj Sarajevo u nemogućoj misiji, k'o da ganjaju rezultat od 5:0.
4 1
Kladionicar_iz_mira
I to je to sto se tice najave utakmica jedinih predstavnika BiH u Evropi?? Jedan sponzorski clanak Mozzart kladionice?? Da vam Amar svevisnji igra izbacivali bi po clanak svakih 5 minuta
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti