Sarajevo na Tušnju ima priliku da ode na plus pet, ali i Sloboda je pronašla pravu formu

Očekuje nas zanimjiv susret u Tuzli

Sarajevo na Tušnju ima priliku da ode na plus pet, ali i Sloboda je pronašla pravu formu

E. Škorić

U jedinoj utakmici nedjeljnog programa osmog kola Premijer lige BiH danas od 18 sati sastaju se FK Sloboda i FK Sarajevo.

Susret starih rivala igrat će se na Tušnju i bit će to prilika da Sarajevo nastavi niz pobjeda (nadaju se četvrtoj uzastopno), ali i da prvom pratiocu Željezničaru ode na plus pet nakon što je prethodno tim sa Grbavice neočekivano, upravo na Grbavici, poražen od Krupe (0:1).

Bordo tim igra sve bolje kako prvenstvo odmiče, ali Tušanj je oduvijek bio mjesto gdje su i najbolji teško ostvarivali pobjede, bez obzira na sve faktore. Uz to, Sloboda je također u sjajnoj formi, pa je na prethodna dva meča upisala šest bodova i postigla čak šest pogodaka.

Upravo iz svih tih razloga jasno je zaključiti da nas čeka zanimljiv duel u kojem MOZZART kladionica prednost daje gostima, koje nakon ovog meča čeka važan meč u 3. pretkolu Evropske lige protiv Budućnosti iz Podgorice.

"Ušli smo u taj ritam odigravanja utakmica srijeda-subota tako da se moramo navići, naš sljedeći protivnik je Sloboda i sigurno da se radi o dobroj ekipi koja je u prošle dvije utakmice ostvarila pobjede protiv Krupe i Širokog, ali na nama je da se što bolje spremimo i da odigramo dobru utakmicu", rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović u najavi utakmice.

Zbog blažih povreda gosti će biti oslabljeni neigranjem prvog golmana Vladana Kovačevića, defanzivca Hrvoja Miličevića i krilnog igrača Ivana Jukića.

Sloboda ima pravo da se nada dobrom rezultatu na osnovu igara iz proteklih utakmica i trener Gradimir Crnogorac smatra da njegov tim zaista može do bodova protiv favorizovanog aktuelnog prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče utakmice sa Sarajevom, znamo ko nam dolazi, šampion države... Neće biti lagana utakmica, spremali smo se tokom cijele sedmice, znamo njihovi slabosti i vrline. Iako su i oni u dobroj seriji, tako se i mi nalazimo u dobrom naletu, uvezali smo dvije pobjede. Čvrsto smo na zemlji, ovi momci zaslužuju pažnju i zaista su vrijedni. Naše je da se postavimo kako znamo i odigramo što bolje", kazao je šef struke FK Sloboda Gradimir Crnogorac.

Utakmicu s Tušnja prenosit će Moja TV.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Sloboda nama uopste ne lezi, pogotovo kad se napale i igraju agresivno, tj. kad napadnu prvi. A napalice se, to je izvjesno. Ja mislim da je najblize x-u, a volio bih i nadam se da grijesim.
6 0
pjanke.sa
I ja mislim da Sloboda uopste nije za podcijeniti. Obradovao me stav ekipe protiv Olimpika i ako budu imali pristup kao u toj utakmici, pobjeda nece doci u pitanje. Jos ce ih malo vise uozbiljiti nacin kako Sloboda igra i moglo bi se pobijediti. Ipak Vinkov tim ima tu iskustva dosta. Naprijed i glavu gore! Idemooooooo
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi