Sarajevo prihvatilo ponudu, Cimirot ide u PAOK!

Najveći transfer u historiji Premijer lige

Sarajevo prihvatilo ponudu, Cimirot ide u PAOK!

Adnan Beganović

Upravni odbor aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo, prihvatio je ponudu slavnog grčkog kluba, za mladog veznjaka Gojka Cimirota.

Bosanskohercegovački reprezentativac i jedan od najboljih igrača bordo tima, Gojko Cimirot, karijeru će nastaviti u grčkom PAOK-u.

Pregovori Sarajeva i PAOK-a vezani za Cimirotov transfer trajali su nekoliko dana, a u Ateni su prije par dana sportski direktori dva kluba Abdulah Ibraković i Frank Arnesen obavili posljednju rundu pregovora nakon kojih se o ponudi PAOK-a trebao očitovati Upravni odbor bh. prvaka.

Ponuda je prihvaćena, a sutra će prema našim informacijama Cimirot zajedno sa sportskim direktorom Sarajeva, Abdulahom Ibrakovićem otputovati u Solun gdje će biti podvrgnut liječničkim pregledima nakon kojih će potpisati ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još uvijek nema službenih informacija o visini obeštećenja, no grčki mediji navode da će Sarajevo inkasirati milion i 300.000 eura, a ukupni transfer (obeštećenje i primanje igrača) biće nešto viši od 2.5 miliona eura.

Biće to najveći transfer u historiji Premijer lige, a Cimirot večeras najvjerovatnije neće biti u sastavu Sarajeva u duelu sa Zrinjskim, što znači da je svoj posljednji meč u bordo dresu odigrao prošli vikend.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.