FK Sarajevo razbio uzbekistanski klub, briljirao Dal Varešanović
Foto -- FK Sarajevo

Trijumf Bordo tima u Antaliji

FK Sarajevo razbio uzbekistanski klub, briljirao Dal Varešanović

Midhat Šljivak

FK Sarajevo savladao je u Antaliji uzbekistanski Qizilqum s uvjerjlivih 5:0.

Sarajevo je dominiralo od prve minute ovog meča. Bili su dominantan protivnik na terenu, stvarali su šanse, a u 12. minuti stižu do vodstva.

Dal Varešanović je fenomenalno pronašao Bagarića, a iskusni napadač tima s Koševa zabija gol za 1:0.

Sedam minuta kasnije bilo je 2:0. Ponovo asistenciju bilježi Varešanović, a u strijelce se upisao Selmir Pidro.

Dobru formu Varešanović je potvrdio u 24. minuti. Nakon dvije asistencije zabio je i pogodak za 3:0.

Uzbekistanski tim je potom također stvorio nekoliko šansi, imalo ih je i Sarajevo u finišu prvog dijela, ali golova u prvom poluvremenu više nije bilo.

Nastavak meča nije donio previše uzbuđenja, ali je donijelo još dva gola u mreži uzbekistanskog tima. Sarajevo je mirno kontrolisalo loptu, a zatim je u finišu zabilo još dva gola za konačnih 5:0. Četvrti gol je zabio Ramić, a peti, spektakularan djelo je Hamze Čatakovića.

Za FK Sarajevo su od prve minute nastupili: Dizdarević, Mujakić, Palić, Hebibović, Pidro, Šećerović, Kapić, Varešanović, Suljić, Kobiljar, Bagarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljski meč:

Sarajevo - Qizliqum 5:0

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lewa_9
Sigurno im je bivši psiholog, osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić pratio svoj klub preko malog ekrana u haškom zatvoru.
5 22
Ars1946
Svaka čast... Ovako i na Grbavici preslušati ŽeljA...?
16 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi