Stigli sastavi za meč Sarajevo - Radnik

Bordo tim još je u igri za titulu

Stigli sastavi za meč Sarajevo - Radnik

E. Škorić

Sarajevo će u meču 32. kola Premijer lige BiH ugostiti Radnik iz Bijeljine.

Bordo tim je imao veliku bodovnu prednost na pauzi, no kolo prije kraja ima četiri boda manje od vodećeg Borca i treba mu čudo za titulu.

Sarajevo mora da dobije današnji meč protiv Radnika, protiv Olimpika se svakako neće igrati jer je tim s Otoke istupio iz lige, a onda da se na Koševu nadaju da će Tuzla City i Sloboda zaustaviti Borac.

Međutim, zaista su male šanse, no nada ipak postoji. I dok je tako, u Sarajevu će vjerovati da mogu prvi kroz cilj, mada su svjesni da su svoje šanse uveliko prokockali.

Dženan Uščuplić, koji je privremeno preuzeo ekipu umjesto Vinka Marinovića, za današnji meč je izveo sljedećih 11 igrača: Kovačević, Pidro, Oremuš, Hebibović, Mešanović, Velkoski, Milanovć, Dupovac, Fanimo, Adukor.

Radnik će igrati u ovom sastavu: Bilobrk, Nikić, Simonović, Sušić, Mekić, Popara, Karić, Vušurović, Đurić, Motika, Šubert.

Gostima iz Bijeljine je ovo takođe jako važna utakmica. Oni imaju 25 bodova, tri manje od Krupe (kojoj je upisana pobjeda nad Olimpikom u ovom kolu), pa ih poraz praktično gura u Prvu ligu RS.

Trener Sarajeva je poručio da Radnik sigurno motivisan stiže na Koševo, ali da njegov tim mora pokazati kvalitet i upisati pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno respekt za ekipu Radnika. To je tim koji ima svoj motiv za ovu utakmicu na Koševu, ali definitivno smatra da mi igramo kući i da moramo pokazati da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i na kraju krajeva pobijediti", rekao je trener Sarajeva.

Sarajevo i Radnik ove sezone igrali su u dva navrata, a oba puta slavio je klub s Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Pobjediti Radnik , a u BL sta bude - TC sa Husrefom moze napraviti iznenadjenje
5 2
pjanke.sa
Minimum penal za Radnik i crveni za Sarajevo. Ne zbog Radnika nego znamo svi zbog koga.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi