Derbi na Koševu: Sarajevo želi nastaviti sjajan niz protiv Širokog Brijega

Meč se igra od 20 sati

Derbi na Koševu: Sarajevo želi nastaviti sjajan niz protiv Širokog Brijega

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva večeras igraju na svom terenu protiv Širokog Brijega utakmicu sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo klub je u nizu od tri uzastopne pobjede i jasno je da i večeras žele da upišu nova tri boda u derbiju protiv Širokog Brijega.

Sarajevo je u prošlom kolu slavilo u gostima protiv tuzlanske Slobode sa 2:1, dok igrači Širokog na Koševo stižu nakon poraza na svom terenu od ekipe Veleža s minimalnih 1:0.

Sigurno je da nas večeras na Koševu očekuje mnogo uzbuđenja kao što smo to i navikli u okršajima ovih klubova.

Prethodni meč na Koševu Sarajevo i Široki Brijeg igrali su 3. aprila ove godine kada je sarajevski klub uspio da slavi s minimalnih 1:0. Treba dodati da je Široki posljednji put na ovom stadionu u Premijer ligi BiH slavio još 2013. godine kada su pobijedili sa 2:1.

Jučer je u taboru bordo kluba održana i press konferencijama na kojoj se prisutnim medijima obratio trener domaće ekipe Goran Sablić koji je otkrio očekivanja pred meč protiv svog nekadašnjeg kluba.

Oglasi

"Imao sam lijep period karijere u Širokom Brijegu i to će uvijek ostati sa mnom", rekao je Sablić i o utakmici je dodao:

"Od prvog dana tražim da se fokusiramo na ono što imamo, a to je taj timski duh kojeg u posljednjim utakmicama vidimo. Nije sve idealno, ali idemo korak po korak. Maksimalno ćemo pristupiti ovoj utakmici".

"Široki je dosta promijenio ekipu. U hodu dovode dosta novih igrača. Nigdje nije idealno, pa ni kod njih. Ovo je derbi, oni će doći motivisani, oni se dobro brane, teško primaju pogotke. Očekujem dobar otpor, ali mi želimo napredovati iz utakmice u utakmicu".

S druge strane, trener Širokog Brijega, Jure Ivanković, poručio je da derbi na Koševu može biti prekretnica u igri i rezultatima njegovog tima.

"Derbi na Koševu može biti prekretnica u našoj igri i rezultatima. Spremni smo i maksimalno fokusirani. Iako tradicija nije na našoj strani, a imajući na umu i određeni animozitet između dvaju klubova, mi ćemo se isključivo fokusirati na nogomet i ono što se događa na terenu", rekao je Ivanković i dodao:

"Znali smo protiv Sarajeva biti preplašeni, gledati na suce ili navijače. Ovaj put idemo igrati, idemo pod svaku cijenu postići gol i probati pobijediti. Vrlo važno je kako ćemo ući u utakmicu. Ako se budemo branili i igrali na nulu to će biti pokazatelj kako nismo spremni. Sarajevo nam mora biti što dalje od gola".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega igra se večeras od 20 sati. Glavni sudija će biti Sabrija Topalović iz Zenice, a njegovi pomoćnici su Arnel Novalić (Doboj) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija večeras je Mateo Musa iz Čitluka.

Također, poznate su i kvote za večerašnji derbi, a očekivano Sarajevo ima ulogu favorita. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za meč Sarajevo - Široki Brijeg i to OVDJE.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Causevic, copy-paste novinar. Sve recenice u ovom tekstu su objavljene u zadnja 2 dana u jos 3-4 teksta. Strasno.
9 0
user1571956549
Gube sarajcice garant..
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije