Dudić ispunio obećanje, prinudna promjena u Slobodi
Foto: D. Kurbegović

Poznati sastavi

Dudić ispunio obećanje, prinudna promjena u Slobodi

Eldar Ganibegović

Večeras počinje šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Od 20:00 se na Bilinom polju sastaju "domaće" Sarajevo i tuzlanska Sloboda, a poznati su i sastavi timova.

Trener Sarajeva Feđa Dudić odlučio se za sljedećih 11 igrača: Dizdarević, Musa, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Ramić, Tomašević, Čirjak, Drobarov, Ikić, Suljić.

Dakle, ispoštovao je ono što je rekao na press konferenciji, a to je da će biti promjena u odnosu na meč s Igmanom. Dobra stvar za navijače Sarajeva je da je spreman za igru Drobarov, koji je protiv Igmana izašao zbog povrede.

Slobode što se tiče, Adnan Jahić je, kao što smo i najavili, bio primoran izvršiti promjenu na golu, pa će tako po prvi put ove sezone između stativa gola Slobode stajati Semir Bukvić.

Tuzlanski tim nastupit će u sljedećem sastavu: Bukvić, Jusić, Devedžić, Maksimović, Mehmedović, Komazec, Hadžibeganović, Kapetanović, Vošnjak, Osmić, Delić.

Gostujući tim u ovaj meč ulazi u boljem raspoloženju s obzirom na to da su u posljednja dva kola osvojili četiri boda, a njihov večerašnji rival nijedan.

Sloboda je prvo u tuzlanskom derbiju igrala 0:0 s Tuzla Cityjem u jednoj nezanimljivoj utakmici, a onda su šest dana kasnije srušili banjalučki Borac s 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Sarajevo je deklasirano s 1:5 od Tuzla Cityja u zaostaloj utakmici prvog kola, a onda je četiri dana kasnije u Kaknju doživjelo još jedan poraz i to od 2:0 od novajlije Igmana.

Da li će se Sarajevo vratiti na pobjedničke staze ili će Sloboda nastaviti u dobrom ritmu i s osvajanjem bodova, ostaje nam da vidimo. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...hajde,derite ova tuzlanska g*vna...najodvratniji grad i klub u drzavi...pravi srboljubci...
4 9
Starigrad01
Igrajte❤️ pa šta bude
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi