Dudić danas ostao bez dvojice važnih igrača

Suspenzije

Dudić danas ostao bez dvojice važnih igrača

E. Škorić

Fudbaleri Sarajeva danas su u Gabeli remizirali sa Veležom (1:1) u derbiju 11. kola Premijer lige BiH.

Agonija Sarajeva se nastavlja i ovaj tim ne igra shodno očekivanjima s početka sezone, a u Gabeli je teškom mukom došao do boda protiv danas boljeg rivala.

Bordo tim je imao šampionske ambicije, naravno one su i dalje prisutne, ali s obzirom na sve prikazano i na pogled na tabelu, to će biti zaista teška misija. U narednom kolu, koje se igra početkom oktobra, nakon reprezentativne stanke, tim Feđe Dudića ide na teško gostovanje kod Tuzla Cityja.

Tuzlaci su ranije ove sezone u Zenici već odmjerili snage sa Sarajevom i tada su slavili sa visokih 5:1, pa nema sumnje da bordo ekipu čeka još jedan paklen meč.

Ono što Dudiću predstavlja dodatni problem je činjenica da su u današnjem duelu s Veležom za ovo gostovanje otpali Dal Varešanović i Frane Čirjak, koji su dobili po treći žuti karton.

Oslabljeni će biti i Tuzlaci, pošto zbog suspenzija nema Jasmina Čelikovića i Mustafe Šukilovića te Damira Mehidića.

Dudića ipak može da raduje povratak Andreja Đokanovića, kao i Adnana Džafića, koji su zbog suspenzija propustili duel sa Veležom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je reprezentativnu pauzu dočekalo an petom mjsetu sa 16 bodova, dok je Tuzla četvrta sa istim brojem bodova. Na vrhu tabele je Široki Brijeg, koji ima 19 bodova, a toliko bodova sakupio je i FK Željezničar.

Ipak, treba imati na umu da nisu sve ekipe odigrale isti broj mečeva. Najmanje odigranih ima Zrinjski, koji treba da odigra još tri zaostale utakmice. Jednu utakmicu manje od ostalih imaju Velež, Široki Brijeg i Tuzla City.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Hajmo opet skretati temu. VOLOVSKA GLAVA JE UNISTIO SVAKOG IGRACA. oN JE NEZNALICA I PREVARANT KOJI UVJEK SVU KRIVICU PREBACUJE NA DRUGE. MIRVICU GLUPANE ODLAZI I TI I HADZIC I OVAJ VOLUSINA!!!!
4 9
MSOZ101
Hoće biti lijepo vidjet početnu postavu protiv Tuzle, a Dala nema u njoj.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi