Osim i Dudić saopštili sastave za okršaj u Gabeli

Velež dočekuje Sarajevo

Osim i Dudić saopštili sastave za okršaj u Gabeli

Endin Čaušević

Velež i Sarajevo igraju danas veliki derbi 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rođeni će u Gabeli dočekati ekipu Sarajeva i sigurno je da će mostarski klub imati veliku podršku navijača iako ne igraju na svom stadionu.

Jasno je da nas očekuje dosta zanimljiv susret jer su oba tima pod imperativom pobjede nakon što nisu baš zadovoljni kako su startali u novoj sezoni Premijer lige naše zemlje.

Ovo će biti poseban meč i za trenera gostujućeg tima Feđu Dudića koji će po prvi put igrati protiv Veleža kojeg je trenirao do ove sezone, a potom je preuzeo kormilo Sarajeva.

Dudić je Veležu nakon više od 30 godina donio plasman u Evropu, te je uspio da prošle sezone osvoji Kup BiH upravo pobjedom protiv Sarajeva i bit će zanimljivo vidjeti kako će ga danas navijači dočekati.

Utakmica u Gabeli igra se od 16 sati, a Amar Osim i Feđa Dudić su već saopštili početne sastave za ovaj derbi.

Velež: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Ovčina, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović, Dejanović, Džanković.

Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Trako, Čataković, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Čirjak, Drobarov, Kobiljar, Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež se nakon devet odigranih utakmica nalazi na desetoj poziciji sa 11 bodova, dok je Sarajevo šesto s 15 bodova, ali ima i utakmicu više u odnosu na današnjeg rivala.

Treba istaći da će današnji derbi Veleža i Sarajeva suditi Irfan Peljto koji se nakon kraće pauze vraća na centar kada je u pitanju Premijer liga.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
TRESI TRESI TRESI MREZUUUUUU
6 5
SarajFK
Pogledajte im kockaste glavuse.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti